Hoppa till sidans innehåll

Ang "tumulet" i hallen fredag 1/11

07 NOV 2019 08:40
  • Skapad: 07 NOV 2019 08:40

Hej!
Jag vill ta upp lite gällande innebandymatchen i fredags 1/11 i Forsbackahallen. Jag var där, som så många andra, jag satt i sekretariatet.

De uppstår tumult i slutskedet av matchen då en spelare blir trängd över sargen. En utvisningsbelagd förseelse som får spelarna att hetta till. Det är en jämn match med mycket känslor och något som tyvärr eller olyckligtvis föranleder att publik närmar sig situationen. De är vi ledsna för och absolut inget som vi står bakom!
När slutsignalen går trycks två av våra spelare över sargen av motståndarna, varav ena killen snittar upp en bit av armen på klätterväggen. Båda lagen har en livlig diskussion. Då har vi några ur publiken som hoppar ut på planen. De uppstår diskussioner mellan dessa och både våra och motståndarspelarna. Våra ledare uppmanar dessa ur publiken att kliva av planen omedelbart, vilket de gör inom några sekunder. Spelarna på planen börjar tacka varandra och det är lugnt i hallen igen.
En ruta går sönder av misstag när en annan ledare följer med en av de i publiken som sprang ut på planen. Dörröppnaren, knappen ”hänger sig” och personen i fråga snubblar till och ramlar in i dörren å rutan går sönder.

Att läsa om slagsmål, brottning och onyktra personer är ingen rolig eller trevlig läsning. Jag sa till tidningen som ringde mig att - De är inte tillåtet att dricka alkohol i hallen. Men vad du dricker till maten innan du kommer upp på match är inget jag kan ansvara för.
Så här brukar de inte gå till och de vet alla som brukar vara på våra fredagsmatcher.

Att folk sedan lägger sig i, skriver och kommenterar osv kan inte jag göra något åt Men tro inte allt som sägs eller skrivs. De som uttalat sig i tidningen vill inte uppge sitt namn. Står man för vad man säger?

Å till sist vill jag berätta att de finns två filmer, från de sista ca 7 sekunderna av matchen, filmad av två oberoende personer i publiken från olika håll. Där har vi verkligheten av vad som faktiskt händer. Domarna, jag och Gästriklands innebandyförbund har fått dom filmerna.
Frågor eller funderingar, kontakta mig gärna.

Tack för ordet
Jessica Norin
Sektionsordförande innebandy Forsbacka IK

Skribent: Kia Zetterström
Epost: Adressen Gömd

Forsbacka IK samarbetar med

________________________

SISU hemsida

________________________

Forsbacka IK på facebook

   ________________________

Stötta Forsbacka IK när du spelar på Svenska Spel

Postadress:
Forsbacka IK
Mariehov, Box 17
81803 Forsbacka

Besöksadress:
Idrottsvägen 6
81841 Forsbacka

Kontakt:
Tel: 0738435640
E-post: This is a mailto link

Se all info