Hoppa till sidans innehåll

Första halvan av 2020

22 JUL 2020 09:43
Första halvåret, rapport om hur det blev.

2020 är som vi alla vet ett väldigt speciellt år för alla i samhället och föreningar är inget undantag.
  • Skapad: 22 JUL 2020 09:43

Vi hade våra tre vinteridrotter i säsong när larmen om Covid-19 kom, detta innebar ett tvärt avbrott på säsongerna för dessa och en ovisshet för den idrott som skulle inleda sin säsong.

Bandyn hann med att avsluta seriespelet, handbollen och innebandyn blev inte riktigt klara utan några matcher fick strykas helt och träningar ställdes in. Fotbollen hade avslutat gruppspelet i DM och visste nu inte om seriespelet skulle komma igång.

Ekonomin såg inte lysande ut och bokslutet pekade i början av april på ett ordentligt underskott, något måste göras…

Beslut togs om att föreningen skulle sälja jord, gödsel, kol och briketter i Valbo och Forsbacka. Tidigare år så har jordförsäljningen vandrat runt lite olika mellan sektioner och lag, varav de senast åren hade innebandyn sålt jord och gödsel i Forsbacka, men nu var det alltså läge på att föreningen samlat måste göra denna insats för ekonomin. Micke och Peter Jonsson på Margretehill ställde upp på ett fantastiskt sätt och hjälpte oss kring försäljningen av jord och gödsel, medans Coop Forsbacka ställde upp med inköpen av kol och briketter mot att fotbollen packade matkassar på Konsum. Försäljningen gick mycket bra och många bidrog med tid och kraft! Dock hade vi tagit i vid inköp av kol och briketter, så ett lager blev kvar för senare försäljning. Denna insats räddade bokslutet 2019/2020 till årsmötet 28:e maj.

Vidare startades motionsbingo upp från och med första söndagen i maj, vilket blev en direkt succé då många gick promenad i spåret och tog möjligheten till både motion och chansen att vinna fina priser som många företag skänkt till föreningen. Motionsbingon fortsatte sedan varje söndag i maj och juni, totalt 9 söndagar, för att numera köras sista söndagen i juli och augusti.

Vid årsmötet 28/5 valdes en ny styrelse som består av Anders Nordén (ordförande), Sofia Södergren (kassör), Sandra Groth (sekreterare), Magnus Mossberg (vice ordförande), Tobias Lavhage, Patrik Norin och Sara Nejman. Till revisorer valdes Karl-Erik Sundgren och Hans-Eric Grönvall, medans Pelle Nejman (bandy) och Fredrik Johansson (fotboll) valdes till valberedning som vi gärna vill ha ytterligare två namn från handboll och innebandy.

Rapport från årsmötet finns på hemsidan https://idrottonline.se/ForsbackaIK/Nyheter/FIKnyheter/arsmote2020

Coop Forsbacka har ställt upp på ett enormt fint sätt och stöttat föreningen med olika insatser, vi har i seniorlagen packat kassar under en längre period. Först ut var fotbollens herrar som packade matkassar i 10 veckor och efter det har bandy, innebandy och handboll hjälpts åt med ytterligare 10 veckor och det ser ut som detta kommer att fortsätta 10 veckor till. Under vecka 24 körde dessutom Coop Forsbacka en FIK-vecka där del av försäljningen gick till föreningen och här tackar vi alla som handlade i butiken under veckan och på så sätt stöttade föreningen. https://idrottonline.se/ForsbackaIK/Nyheter/FIKnyheter/tack

Vi körde en heldag med försäljning av de kol och briketter som fanns kvar från april och detta gick åt som smör i solsken, så tack till alla som hjälpte till med försäljningen och alla ni som köpte påsar.

Vi marknadsförde en FIK t-shirt som trycks i begränsad upplaga, alla 50 beställdes på kort tid.

Vi sökte om kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet då den möjligheten öppnades i maj och här beviljades föreningen 140 000 kronor, vilket var en god hjälp på vägen i de intäkter som fallit bort.

Det såg länge ut som det inte skulle bli någon bilbingo 2020, vi slets mellan hopp och förtvivlan under perioden april-juni men till slut så fick vi klartecken på att köra ”medlemsbilbingo” med en hel del extra åtgärder mot normala år. Detta ställde och ställer stora krav på oss som förening för att det ska fungera ansvarsfullt, krav på medlemskap och medlemskontroll görs på alla, fler försäljningskurar samt försäljning vid bilar, handsprit och plasthandskar, inget spel inomhus, toalettkö utomhus och kontroll av tillgänglighet, glesare parkering som styrs upp av parkeringsvakter m.m. https://idrottonline.se/ForsbackaIK/Bilbingo

Dom populära sommardanserna på Ladis saknas denna sommar då de tyvärr fått ställas in pga Covid-19 och vi får ta nya tag till nästa sommar.

En flersektionsförening som Forsbacka IK har alltid säsong, året runt. Vi arbetar för att alla idrotter ska kunna fortsätta utövas av de som vill.

Väldigt mycket har gjorts under väldigt kort tid och mycket mer måste göras för att vi tillsammans ska klara av detta år.

På agendan närmast:

-          Sektionsmöten där ekonomin behandlas, vilka kostnader är ofrånkomliga och vilken budget kan vi planera för respektive idrott

-          Genomförandet av sommarens bilbingo, här arbetar styrelsen tillsammans med bilbingopersoner och lagen som turas om att bemanna

-          Skrivelse till kommunen om driften av Mariehov, Laduholmen och elljusspåret

På agendan på lite längre sikt:

-          Besluta om budget för 2020/2021 (1/5–30/4)

-          Arbeta för att få till en sponsor- och marknadsgrupp

-          Få till ett hållbart avtal med kommunen om våra driftuppdrag

På agendan på lång sikt:

-          Arbeta för att skapa en förening för ALLA forsbackabor, få in ”vi-känslan” och att föreningen tar en naturlig plats i samhället

-          Engagera fler personer i olika uppdrag inom föreningen

-          Skapa en sund och stabil ekonomi

Har du några funderingar eller kanske är intresserad av att vara med i föreningen, tveka inte att kontakta någon av oss i styrelsen https://idrottonline.se/ForsbackaIK/foreningen/Styrelsen

 

Styrelsen Forsbacka IK

Skribent: Anders Nordén
Epost: This is a mailto link

Medlem i Forsbacka IK

Klicka här för att se hur du blir medlem

Forsbacka IK samarbetar med


Digital medlemskort

_____________________________

Stötta Forsbacka IK på Bingolotto

_____________________________

Stötta Forsbacka IK när du spelar på Svenska Spel

_____________________________

Forsbacka IK på facebook

  _____________________________

Följ oss på Instagram

_____________________________

_____________________________

_____________________________

Postadress:
Forsbacka IK
Mariehov, Box 17
81803 Forsbacka

Besöksadress:
Idrottsvägen 6
81841 Forsbacka

Kontakt:
Tel: 0738435640
E-post: forsbacka.ik@outlook...

Se all info