Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från RF-SISU


Idrottsrörelsen tar tydlig ställning mot sexuella övergrepp – en trygg miljö för barn och ungdomar är en självklarhet. Samtidigt krävs fler åtgärder för att förebygga och hantera övergrepp, visar en forskningsrapport av Susanne Johansson, GIH.
 
I takt med att den psykiska ohälsan hos unga ökar blir det allt viktigare att vi har kunskap i ämnet. Idrottspsykolog Mikael Nilsson bjuder på bra tips och fram till den 25 februari kan du se hans föreläsning kostnadsfritt här på vår webbplats.
 
Enligt den presskonferens regeringen höll igår så kan nu idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare återupptas – även inomhus. På Riksidrottsförbundets webbplats finns mer information om vad som gäller just nu.
 
Fredrik Sundfors, Strands IF, skrev vi om i höstas, då visste han inte om föreningen skulle få kompensation för den ekonomiska kalldusch som den inställda Hudik Cup innebar. Nu har stödet kommit, men frågetecknen är trots det stora inför framtiden.
 
Har din förening drabbats av ekonomiska konsekvenser på grund av coronakrisen under kvartal fyra 2020? Då kan ni söka kompensationsstöd. Vi bjuder in till informationsmöte för att berätta hur det går till (länk till inspelning finns i nyheten).
 
Smittspridningen fortsätter att öka i Gävleborgs län, läget är allvarligt. En kommungemensam överenskommelse har därför gjorts om att kommunala idrottsanläggningar i länet fortsatt håller stängt för personer födda 2004 och tidigare.
 
Måndagen den 14 december kommer nya nationella allmänna råd att träda i kraft för att förhindra smitta av Covid-19. För idrottsrörelsen gäller då bland annat att även personer födda 2004 och tidigare får tillåtelse att träna under smittsäkra forme...
 
Med Rädda Barnens metod High Five har nu fyra av distriktets föreningar skapat handlingsplaner och fått bra verktyg för att kunna jobba ännu bättre för en trygg idrott. – Vi har fått mer vetskap om hur vi ska jobba framåt i föreningen!
 
Länsstyrelsen Gävleborg ändrar publikgränsen till max åtta personer i Gävleborgs län från och med den 24 november. – Läget är allvarligt. Vad vi gör de närmaste veckorna kommer att påverka vår framtid lång tid framöver, säger landshövding Per Bill.
 
Idag får Gävleborgs idrottsföreningar besked om summan av statligt krisstöd för perioden juli-september. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbas värst får mest stöd.
 
Välkommen till digital SDF-träff den 5 december! Halvvägs på resan mot våra gemensamma idrottsliga mål tar vi nu avstamp i det som skett hittills för att spana mot framtiden tillsammans.
 
Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkaren i Region Gävleborg fattat beslut om skärpta allmänna råd i Gävleborgs län. Detta är något som också påverkar idrottsrörelsen i länet.
 
Allt fler insjuknar i Covid-19 i Gävleborg. För att hejda smittspridningen införs skärpta allmänna råd från och med idag 16 november. För att få hjälp att tolka vad det innebär för den egna idrottsverksamheten bjuder vi in till en digital infoträf...
 
Genom att följa allmänna råd och anpassa verksamhet bidrar idrottsrörelsen till att undvika smittspridning. Riksidrottsförbundet har tagit fram ett antal riktlinjer som kan vara bra att följa om just er förening trots det skulle drabbas.
 
Långsiktiga kommunala planer för idrotten behövs när samhället ska resa sig efter Coronapandemin. RF-SISU Gävleborgs ordförande Thomas Nylund vill se samverkan mellan kommunerna och idrotten för att skapa förutsättningar för ett aktivt liv.
 
12

Forsbacka IK samarbetar med

________________________

________________________

Forsbacka IK på facebook

   ________________________

Stötta Forsbacka IK när du spelar på Svenska Spel

   ________________________

Följ oss på Instagram

 ________________________

Stötta Forsbacka IK på Bingolotto

 

________________________

Postadress:
Forsbacka IK
Mariehov, Box 17
81803 Forsbacka

Besöksadress:
Idrottsvägen 6
81841 Forsbacka

Kontakt:
Tel: 0738435640
E-post: forsbacka.ik@outlook...

Se all info