Hoppa till sidans innehåll

Medlemskap


Medlemskap 

Vi välkomnar alla i klubben! 

Du behöver inte vara ryttare eller hästägare. Har du bara intresse för vår verksamhet är du hjärtligt välkommen i klubben! Det finns alltid något som även du kan bidra med. 
Medlemskapet innebär bl.a att du är försäkrad då du befinner dig på anläggningen oavsett om du rider, hjälper ditt barn eller din häst.

Policy & villkor för medlemmar

FRS har en policy & villkor för medlemmar antagen av styrelsen, som omfattar alla medlemmar. Policyn & villkoren utgår från de värdegrunder föreningen har och vad det innebär för oss medlemmar, vilka rättigheter och skyldigheter vi har, och hur vi bör behandla varandra, våra hästar och vår anläggning. Det säger också vilka konsekvenser det kan få om man som medlem inte följer policyn & villkoren. Den 25 maj 2018 började den nya dataskyddsförordningen (GDPR) att gälla. Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Med anledning av dessa förändringar har vi kompletterat medlems policy& villkoren med en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den här.

 

Vad ingår i ditt medlemskap 

 • Du kan förmånligt köpa ridhuskort till klubbens ridhus samt använda klubbens hindermaterial för träning.

 • Du får även tillgång att rida på anläggningens stora uteridbana samt använda klubbens hindermaterial för träning 

 • Det ingå en olycksfallsförsäkring.  
  Försäkringen gäller för föreningens aktiviteter, aktiviteter hos andra föreningar och även under enskild ridning och träning med häst. Försäkringen gäller även under resa till och från aktivitet. De ryttare som har löst licens får också ett utökat skydd vid tävling. För att läsa mer klicka här. 

 • Du får medlemstidningen Häst&Ryttare 
  Som medlem i klubben får du Svenska Ridsportförbundets medlemstidning Häst&Ryttare. Tidningen ingår i medlemsavgiften och kommer direkt hem i brevlådan. Förutom aktuell information från förbundet kan du läsa om allt möjligt som är av intresse för den ridintresserade, som olika grenar, träningstips, ryttarprofiler, hästskötsel och mycket mer. 

 • Du som medlem kan ansöka om licens och tävla för vårt ryttarällskap. 

  

Medlemsavgifter  

Observera nya avgifter för år 2021.

Junior (tom 18 år) 250:- 

Senior 340:- 

Familj 900:- (2 Vuxna samt barn under 18 år. Alla folkbokförda på samma adress.) 

Det betalas per kalender år. 

Betalning görs till FRS bg 820-9694 

Vid inbetalning av medlemsavgift ska ett mail skickas till  This is a mailto link och uppge: 

  

 • Vilken medlemsavgift du valt. 

 • Namn (för och efternamn) 

 • Personnummer (10 siffror) 

 • Adress 

 • Mailadress 

 • Telefonnummer/Mobilnummer  

 

Alla uppgifter enligt ovan är viktiga att vi får in. Vid betalning för familj glöm ej att uppge information för alla medlemmarna. Detta för att ni ska få den trevliga tidningen Häst & Ryttare och för försäkringen som ni får genom ert medlemskap i vårat ryttarsällskap 

 

Medlemsansvarig: Jonna Larsson 

 

Medlemsengangemang 
Tillsammans är vi medlemmar i ideella föreningen FRS. Tillsammans gör vi klubben till det den är och till det vi vill att den ska vara. En stor del av ridsporten i Sverige och vår verksamhet har sin grund i det ideella arbetet. Det är också väldigt roligt att göra saker ihop med andra ridintresserade, samtidigt lära sig och kanske lära andra. Och du blir garanterat uppskattad! 

TACK alla ni som redan engagerar er! Och varmt välkomna alla ni som ännu inte tagit steget! 

Vad kan du hjälpa till med? 

För att hjälpa till behöver man inte vara hästkunnig. Mycket av arbetet innefattar andra uppgifter som exempelvis snickeri, målning, röjning av sly, gräsklippning, skurning av staket, räfsning tillexempel. 
 

Styrelsen planerar och arrangerar tävlingar för att vi ska kunna tävla för vårt ryttarsällskap. Vi behöver hjälp med allt möjligt under en tävlingsdag. Som funktionär kan du hjälpa till med att bygga och ta bort hinder eller staket, släppa in och ut tävlingsekipage med mera. 
Vid våra tävlingar har vi en servering där man lagar enklare mat samt sköter försäljningen. Kan du inte närvar under tävlingsdagen kan du hjälpa till med andra förberedelser som tillexempel baka.  
 
Du kanske är duktig på datorer, reklam, sponsring eller något annat du kan erbjuda dig att hjälpa klubben med? 
 
Eller du kanske vill driva något projekt som du tror skulle vara bra för klubben, en bytesdag, träning för instruktör, löshoppning, öppen bana, pay and ridepay and jump för att ge lite förslag. 
 
Information om våra fixardagar och tävlingsdagar finner du på hemsidan och på facebook 
 
Tips, idéer och all hjälp är välkommen. 
Kontakta styrelsen alt mejla ditt namn, telefonnummer och vad du skulle vilja hjälpa till med.   

Nedan finns tips på vad just du kan göra: 

 • Funktionär Tävling 
  Annonseras på hemsidan och på Facebook. 

 • Fixardagar 
  Annonseras på hemsidan och på Facebook. 

 • Sponsring/Marknadsföring 
  Kontakta någon i styrelsen. 

 • Tillfälliga projekt 
  Några timmar eller en begränsad period för ett speciellt uppdrag kan betyda mycket för klubben.  

 • Café/Mat vid tävlingar 
  kontakta någon i styrelsen alt tävlingsledare 

 • Baka/Fixa fika inför t ex tävlingar, träningar och fixardagar 
  Information på hemsidan och på Facebook. 

 • Styrelseuppdrag 
  Är du nyfiken på vad det innebär att sitta i styrelsen eller vill nominera någon - kontakta i första hand valberedningen men även vi i styrelsen finns till hands 

 • Egna förslag 
  Har du egna förslag eller en kompetens/kunskap som kan vara föreningen till nytta är du varmt välkommen kontakta styrelsen.  
   

Engagemang i klubben skapar en fin och trivsam anläggning och ryttarsällskap där vi har kul tillsammans och en bra gemenskap. Genom alla medlemmars gemensamma insatser bidrar vi till att utveckla och driva vår klubb framåt.  

 

 

Varmt välkomna! 

Uppdaterad: 18 NOV 2018 16:16 Skribent: Jonna Larsson
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på Facebook 

 

Sponsorer

Postadress:
Forserums RS - Ridsport
Nina Claeson, Klockaregården
57197 Forserum

Kontakt:
Tel: 0736485962
E-post: forserumsrs@hotmail....

Se all info