Hoppa till sidans innehåll

Golfsektionen


Årligen anordnar golfsektionen ett gediget spelprogram för dig som gillar att spela golf. Du kan vara med på enstaka tävlingar eller slå på stort och vara med i alla serietävlingar, matchspel och klubbmästerskap.


Under säsongen deltar Forsmark med golfspelare mot Holmen Paper, mot Sandvik Coromant samt mot de andra kärnkraftsbolagen i tävlingen Guldklubban.

Är du intresserad av att hjälpa golfsektionen som funktionär på någon deltävling eller har du andra frågor eller idéer går det bra att höra av dig till Johnny Huss.


SERIESPEL

Vi spelar 4 deltävlingar där de 3 bästa resultaten summeras. Spelformen är slaggolf vilket innebär att räkningen sker i antal slag, där antalet slag per hål är maximerat. Alla tävlare får, oberoende av spelhandicap, spela maximalt fem slag över par på varje hål oavsett hålets index. Har tävlaren inte hålat ut efter hålets par + 4 slag bör bollen plockas upp och scoren noteras till par + 5 slag.

 

Resultat 2019

1:a - Lars Grundqvist 24 poäng

2:a - Margareta Tanse Larsson 22 poäng

3:a - Per Persson 22 poäng


MATCHSPEL

I match tävlar spelarna om vunna hål. När en sida har vunnit fler hål än vad som återstår att spela, så är matchen slut. I början på varje säsong går vi ut med information om till vem anmälan ska göras. Därefter får ni instruktioner om hur resultat rapporteras. Prisutdelning sker alltid vid årets sista tävling, Flaggtävlingen.

 

Resultat 2019

1:a – Håkan Schröder


KLUBBMÄSTERSKAP

Klubbmästerskapet är en av årets mest populära tävlingar med uppemot 100 deltagare. Det är enbart anställda vid Forsmarks kraftverk som spelar om själva klubbmästartiteln. Resterande deltagare är med i den öppna klassen. I årets klubbmästerskap den 6 september deltog 65 spelare. Vinnarna föräras med en fin vandringspokal prytt med namn på vinnarna genom åren.

 

Resultat 2019

1:a i scratchklassen – Andreas Ohlsson

Klubbmästare – Bosse Lundberg

 

Resultat via Golf.se >>


FLAGGTÄVLING

En av årets roligaste tävlingar som sedvanligt stänger golfsäsongen för FIF. Flaggtävling singel är en slagtävling i vilken varje deltagare tilldelas en individuellt markerad flagga. Denna placeras sedan där bollen ligger när du har förbrukat så många slag som motsvarar banans par plus tilldelade slag. Skulle du ha slag kvar efter att ha spelat 18 hål fortsätter du ut på nästa rond så långt slagen räcker.

 

Resultat 2019

Vädergudarna var med oss och banan var i gott skick. I år deltog 17 spelare, något färre än tidigare år. Det var hög nivå på spelet, flaggorna sattes sent. Segrade gjorde Lennart H Wahlberg som satte sin på 18:e green. Tvåan Jan-Olov Edling kom till 18:e fairway och trean Patrik Svantesson landade på 18:e tee.


Forsmark - Sandvik, Ryder Cup / BO HEMLIN MEMORIAL

Årligen möter golfare från Forsmark golfare från företaget Sandvik Coromant. Duellen sker under 2 dagar på Öregrunds GK en helg i augusti eller september. Tävlingen genomförs med samma upplägg som Ryder Cup vilket innebär en lagtävling i formen av matchspel uppdelat i foursome, bästboll samt avslutning med singelmatcher.

 

Resultat 2019

I år lyckades Forsmark bättre i både Bästbollen och i singlarna än föregående år. Dessvärre gick det sämre i Foursome så slutresultaten är lika som förra året. Sandvik vann. Tack till alla som kämpade i år:


Forsmark - Holmen Paper, Lagtävling mot Holmen Paper, matchspel

Årligen möter golfare från Forsmark golfare från företaget Holmen Paper i Hallstavik. Spelformen är Ryder Cup i miniformat (endast matchspel, singelmatcher) och spelas under en dag med gemensam förtäring efteråt.

 

Resultat 2019

Inget spel 2019. Holmen fick inte ihop tillräckligt många deltagare 2019. Året innan vann Forsmark med 5-3.

Uppdaterad: 17 JAN 2017 20:38 Skribent: Johnny Huss

Postadress:
Forsmarks IF - Skidor
Forsmarks IF, Forsmarksverket
74203 Östhammar

Kontakt:
Tel: 017381000
Fax: 017382020
E-post: Forsmarks-IF@forsmar...

Se all info