Hoppa till sidans innehåll

Vill du börja träna voltige?


Välkommen till Fortuna Voltigeförening

Vi är en förening inom ridsportgrenen voltige. Vi har engagerade voltigörer, tränare, ledare och föräldrar som tillsammans hjälps åt att driva lagen och föreningen framåt. Vi välkomnar alla som vill utvecklas inom voltige och samtidigt ha roligt tillsammans.


Voltige är en mycket fysisk aktivitet som innebär hästkontakt. Det krävs inga förkunskaper inom ridning, men det kan naturligtvis underlätta utvecklingen. Några bra riktlinjer att tänka på är att kunna vänta på sin tur samt att kunna cykla. Därför rekommenderar vi att barn under 7 år endast tränar på trähäst. Du erbjuds alltid att börja med minst 2-3 gymnastikträningar innan du får möjlighet att prova en hästträning. Kom gärna och titta på en hästträning för att få se hur det går till!


Träningar:

- Hästträning Tisdagar på Köpings Ridklubb

18-19:30 Lag Luna och Lag Juno


– Gymnastik fredagar i gymnastiksalen i Munktorpsskolan.

Lag Aurora 18-19

Lag Juno  18:30-19:30

Lag Luna 19-20


– Hästträning söndagar på Köpings Ridklubb

17:30-19:00 Lag Luna och Lag Aurora


Klädsel:
Mjuka och rörliga kläder till exempel tights och linne. Voltigeskor är bra att ha i ridhuset, men till att börja med fungerar också gymnastik- eller tygskor bra. Om du bär långt hår underlättar det om du sätter upp det i en svans. Vi rekommenderar att du använder ridhjälm när du börjar med hästträning (eventuellt kan det lånas på plats). Använd inte några smycken eller sjalar under träningen. Ta med en egen vattenflaska!


Kostnad:
”Prova på” kostar 75 kr per träning och betalas på plats kontant/swish till tränaren. Sedan betalar man månadsvis via faktura och en engångskostnad per år för medlemsavgift. Eventuella tävlingar bekostas dock av den enskilde. Vid uppsägning av plats skall detta meddelas till tränaren senast en månad i förväg.


Ansvariga tränare:
Anna Andersson och Jessica Thunman


Vill du börja träna voltige?
Kontakta Anna Andersson för överenskommelse om startdatum.
E-post: This is a mailto link
Telefon: 073-653 38 64

 

Välkommen!

Postadress:
Fortuna Voltigeförening - Ridsport
Linda Nilsson, Marielund 1
73194 Köping

Kontakt:
Tel: 022112557
E-post: This is a mailto link

Se all info