Blott sju minuter senare kunde samme Vilhelmsson utöka Främmestads ledning. Emil Olesen vände bort en Skara-försvarare i straffområdet, och serverade den fristående bortaanfallaren framför mål.

– De får två mål på tio minuter och självklart är det tungt. Men det visar väl samtidigt varför de är serieledare, säger Skaras Jakob Söderberg, som gjorde sin första 90-minutersmatch för säsongen efter att ha haft bakside- och ljumskproblem.

Skara, som kom från en DM-förlust mot Skoftebyn, var likt i derbyförlusten mot Ardala veckan innan inte oheta framåt. Framför allt var det just kaptenen Jakob Söderberg som bidrog, och det var också han som kunde servera Jesper Falk till 1-2-reduceringen med ett fint inspel.

Det dröjde dock inte mer än någon minut innan det rasslade i nätet på motsatt planände. Främmestads Albin Larsson fick då en drömträff med vristen till 1-3, som också var halvtidsresultatet.

Direkt efter pausen var Skara det bättre laget. Efter sju minuters spel kunde Jakob Söderberg själv sätta 2-3, innan Lucas Lilja kort därefter var nära att överlista gästernas målvakt med ett lurigt skott.

En duell halvvägs in på Skaras planhalva kom emellertid att förändra matchbilden ånyo. Alexander Hambäck fick då sitt andra gula kort för dagen, och fick kliva av planen. En situation som gjorde tränaren Patrik Andersson rejält upprörd.

– Det är en 50/50 duell där deras spelare förmodligen drar i armen lika mycket som deras. Jag uppfattade att deras spelare håller i vår arm, vilket får dem att ramla. Så den är helt horribel i min värld, och i många andras också.

Skara hade efter utvisningen inte mycket att komma med, utan Främmestad kunde istället sätta ett par spikar i kistan när hemmalaget satsade framåt. Först när Emil Olesen satte 2-4, genom att runda Pontus Martinsson. Sedan när Skaras Martin Svensson utanför eget straffområde snöpligt glidtacklade in bollen i eget mål, i en duell med just Olesen.

– Vi äger matchen innan utvisningen. Det är skitmål de gör i inledningen ... eller jag ska inte förringa deras insats, för det är det de är bra på. De slår till och gör mål från ingenstans. Men de skapar egentligen inget mer. Vi äger mycket av spelet som vanligt i matcherna, och nu skapar vi en del men sätter inte dit dem.

Jakob Söderberg var inte heller han nöjd med utdelningen i junisolen.

– Det är så här det ser ut när vi spelar fotboll. De säger att det är synd om oss men vi kan inte hålla på och skylla ifrån oss. Vi är inte bättre än så här. Vi släpper in för billiga mål och sätter inte våra lägen.