Hoppa till sidans innehåll

Skultorp- FIK 0-1

2018-04-14 22:37
Äntligen premiär för herrarna. Visst inget större finlir men det spelar mindre roll så länge de tre poängen följer med hem.
  • Uppdaterad: 2018-04-14 22:39

Som vanligt har vi inte skrivit eget referat utan samlat ihop material från olika medier.

Text från NLT

Olesen avgjorde för Främmestad

FOTBOLL: Det var visserligen premiär, men ni har kanske hört det förut? Emil Olsen räddade Främmestad. – Skönt att starta med en seger, säger tränaren Magnus Zackrisson efter 1–0 borta mot Skultorp.

Den förra säsongen var Främmestad på vippen att ta klivet upp i division 3, men föll i en riktig kvalrysare.

Då var Emil Olesen stekhet. Gauthiod-nyförvärvet svarade för 18 mål och hade stor del i lagets framgångar.

Det lutar åt att det blir samma visa den här säsongen. För visst var det Emil Olesen som var tungan på vågen i premiären borta mot Skultorp, mittenlag i den västra fyran förra året.

Det var i den 75:e minuten som inhopparen Albin Larsson spelade fram Emil, som laddade med vänstern. Bollen satt klockrent i krysset.

– Då kändes det ganska bra. Skultorp tryckte på, som man brukar göra när man jagar en kvittering, men skapade bara någon halvchans, säger Magnus Zackrisson.

I den första halvleken var det tunt med målchanser. Skultorp hade ett skott i stolpen och Emil Olesen/Sebastian Johansson brände en dubbelchans.

I den andra halvleken drog hemmalaget ned tempot. Främmestad försökte slå bollar bakom Skultorps backlinje och en resulterade.

Det räckte till tre poäng.

– Sett till matchen i sin helhet var det stabilt defensivt. Vårt problem var att vi inte fick igång anfallsspelet. Det gick lite för långsamt.

Beröm till Främmestads yttermittfältare John Edvardson.

I Främmestads nästa match väntar Vara på bortaplan.

Främmestad: Emil Olesen.

 

 

Artikel tagen från SLA

Skultorp räckte inte till

FOTBOLL: Magnus Karlsson: "Får inte till avsluten"

Matchen mellan Skultorps IF och Främmestad IK var en jämn tillställning med chanser åt båda hållen men Främmestad drog det längsta strået och vann tillslut med 1–0

Till en början utav matchen så lyckades Skultorp genom offensivt spel att hota med långa inlägg ifrån vänsterkanten där avsluten var det som saknade skärpa. Resten utav halvleken så turades lagen om att föra spelet och Skultorp var det laget som hade den vassaste målchansen men då stod stolpen i vägen.

– Vi har stunder då vi för spelet och lyckas att skapa chanser i anfallen men vi klarar inte av att få till det i avsluten, säger Skultorps tränare Magnus Karlsson

Den andra halvleken började i ett spel som påminde om den första men två skador och lika många byten för Skultorp ändrade deras planerade matchbild.

– Det var inte bytena vi hade tänkt oss men killarna som kommer in gör det bra, Säger Karlsson.

En utav de som blev inbytta var Isak Evaldsson som gjorde en stabil insats och kontrollerade sin kant med bravur. Redan efter ett par minuter så var Evaldsson i händelsernas centrum då han räddade en boll på mållinjen.

– När jag såg att Rasmus var på väg ut så såg jag vad som kunde hända så jag sprang mot mållinjen och lyckades rensa undan, Säger Evaldsson

Trots räddning på mållinjen så förlorade Skultorp matchen då Främmestad gjorde 1–0 efter dryga 75 minuter spelade.

Skultorp slutade på en sjätte plats förra säsongen och Magnus Karlsson som är ny som tränare för laget har förhoppningar på en liknande insats även i år.

– Vårt mål är att sluta på den övre halvan av tabellen och kan vi hålla den nivån som vi hade idag så tror jag vi kan utmana många av de bra lagen, säger Karlsson

 

Matchfakta

Division 4 norra

SKULTORPS IF–FRÄMMESTADS IK

0–1 (0–1)

Mål: Främmestad: Emil Olesen.

Publik: 195 personer.

Skribent: Johan Persson
Epost: Adressen Gömd
Främmestads IK - Herrar, Div 4 Norra
Bergevi
465 97 Nossebro
Telefon: 051253140
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Främmestads IK - Fotboll
Bergevi
46597 Nossebro

Kontakt:
Tel: 051253140
E-post: This is a mailto link

Se all info