Hoppa till sidans innehåll

Kaffe kaka, femte raka!

15 MAJ 2016 08:39
Vi byter ut frågetecknet mot ett utropstecken istället! KAFFE KAKA, FEMTE RAKA!
  • Skapad: 15 MAJ 2016 08:39

4 grader och lite småduggande regn, det var vädret när vi åkte till Mellby och hämtade tre poäng. Inte så motiverande kanske när man skulle sätta sig i bilen och åka till matchen. Mer roligt var det dock efter matchen. Tre poäng och en härlig lördagskväll blir det automatiskt.

 

Planen på Melbyvallen var en liten och kort plan. Ganska skönt med så liten plan på något sätt. Det är lite mysigare att spela på en mindre plan. Ytorna blir mindre och oftast så är hela anläggningen mer inpaketerat än annars. En härlig fotbollsanläggning som Mellby kan visa upp.

 

Det är ganska lätt för oss att åka iväg på en fotbollsmatch. Vi kommer med fyra raka vinster i bagaget och det är en enorm glädje som finns i laget. Alla är på gott humör och sitter och tjötar innan samling för att sedan när vi börjar närma oss match börja lägga fokus på att hitta rätt inställning och istället för alla ”sågningar” som delas ut emellan oss så byts dem ut mot peptalk istället.

 

Jag tycker att Främmestad IK som förening fungerar väldigt bra. Folk ställer upp och engagerar sig i klubben och det är både på och utanför planen. Alla tycker det är roligt att gå på fotboll på Bergevi och tjöta lite med folk runt omkring och även gnälla lite på spelet för att sedan applådera då det blir mål. Det är fruktansvärt roligt att spela för denna klubb och då kan jag säga att jag talar för hela laget när jag skriver detta. Igår mot Mellby så hade vi lika många supportar som Mellby och då är det fyra grader och regn ute. Vissa av fansen har då också varit på Bergevi innan och kollat på när damerna spelade.

 

Själva matchen var dock ingen som kommer gå till historien i en av de bättre utan vi åker dit och hämtar tre poäng i stort sett. Första halvlek inleds lite halvsegt känns det som. Bollarna flög iväg i början av matchen och det tog tid innan spelet kom igång varje gång. Detta är precis vad vi inte vill ha. Vi som är det bättre laget vill ju skruva upp tempot vid varje fast situation för att Mellby inte ska kunna organisera sig och vi ska kunna utnyttja detta. Men det känns som att vi i början också tar det lugnt och tempot är väldigt lågt dem första tio minuterna. Sedan tycker jag att vi kommer igång, vi börjar flytta bollen via fötterna till varandra och väggar oss förbi våra motståndare. Vi skapar målchanser och är helt klart bättre. Vi har haft problem med vårat passningsspel de senaste matcherna men nu kändes det som vi var på gång igen. Vi gör både ett och två noll efter 20-25 minuter sedan har Mellby en chans att reducera på men dem missar och då går vi upp ganska omgående och gör tre noll efter ca 35 minuter. Här var matchen död kändes det som. Vi gör också fyra noll innan halvtid.

 

IMG_0768

Patrik Andersson hoppade in i andra halvek och stod för ett piggt inhopp.

 

 

När vi ska gå ut till halvtidsvilan så är det en gubbe ur publiken som går fram till domarna och börjar då häva ur sig massa saker att det är pinsamt och ifrågasätter kraftigt. Det stod då 4-0 i halvtid och att då anklaga domaren känns verkligen inte okej. Speciellt inte när det varit en lugn första halvlek. Enda situationen som uppstod var i 44 minuten då Johan häver sig fram och stöttar in bollen som målvakten krockar med Johan då han ska stöta bort bollen men det finns inte på kartan att man kan få frispark i det läget då målvakten hoppar in i Johan. Precis som gubben sa. Pinsamt är det att av honom och väldigt tråkigt för Mellby som förening.

 

 

IMG_0769

Magnus ger Albin lite instruktioner under matchen.

 

 

I andra halvlek så är det en ganska dålig fotbollsmatch. Ingen av lagen kommer till några vidare bra lägen och känslan är att båda lagen längtar tills domaren blåser av. Vi skulle dock få se två stycken mål i slutet på andra halvlek och det var Mellby som gjorde det första i 78 minuten då Gabriel Boström drog in ett fint skott utan chans för Smith. Gabriel var hemmalagets bäste spelare och var den enda som oroade egentligen. Bröderna Restelica var fruktansvärt tama och dem gjorde inte mycket väsen av sig. I Matchens sista minut så får Johan Fredlund straff som han sätter själv.

 

IMG_0766

Då vi hade mycket skador och bortfall idag fick även den gamle storspelaren Johan Persson hoppa in i andra halvlek och höll så när på att få sätta en boll.

 

Slutresultatet skrivs till 5-1 och vi inkasserar femte raka segern. Skönt att vi kan ladda om efter derbysegern mot Nossebro tidigare i veckan och att vi behåller fötterna på jorden och även har med oss rätt inställning så länge den här matchen levde. Nu laddar vi om batterierna och nästa vecka spelar B-laget på måndag hemma mot Emtunga kl 19:00. Sen tränar vi tisdag och torsdag för att sedan spela ännu ett derby. Denna gång spelar vi hemma mot FC Gauthiod vilket säkerligen lär bli en hej dundrande match med mycket prestige.

Skribent: Eva Pettersson
Epost: This is a mailto link

FIK bladet finns att köpa för 70:-

Postadress:
Främmestads IK - Fotboll
Bergevi
46597 Nossebro

Kontakt:
Tel: 051253140
E-post: This is a mailto link

Se all info