Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


 

 

Främmestad IK inte bara en idrottsförening.

Det är en samlingsplats för alla åldrar

Mitt under prisutdelning på Jubileumsårsfesten slog det mig igen. Främmestad IK är inte bara en idrottsförening. Det är en samlingsplats för alla åldrar.

Framför mig sitter ungefär 15 spelare från damlaget, lite längre bort 25 från herrlaget och 20 aktiva orienterare. De är kittet som håller ihop föreningen. 

Det som skiljer FIK från många andra föreningar är att det finns ytterligare 130 personer i lokalen.  130 personer som av någon anledning känner att det är värt att offra en lördagkväll på att gå till Bygdegården och fira en aktiv 75-åring.

Nu har novembermörkret har lagt sig och det är dags att summera året. Ett händelserikt år som kröntes av fotbollsherrarnas avancemang till div.IV och ett trevligt 75-årsjubileum med 190 gäster.

Om vi tar det från början så kände vi oss i januari tvungna att avsluta vår vaktmästares anställning. För styrelsens del innebar det en del  jobb att omfördela resurser för att lösa de uppgifter som vaktmästaren gjorde.

Den största investeringen blev två stora robotgräslippare. Vid finansieringen av dessa hoppades vi mycket på Jordbruksverkets Landbygdsstöd. Senare visar det sig att pengarna ännu inte finns och Jordbruksverket saknar personal för ändåmålet. Dock fick vi 15 000kr från Idrottslyftet och det kommunala investeringsbidraget på 25% av inköpssumman, totalt 91 000kr. Resterande belopp har vi för tillfället löst med ett banklån, medan arbetet för att söka bidrag går vidare. Skulle lånet bli kvar är det heller ingen fara. Årskostaden för lånet är drygt 70% av en vaktmästartjänst.

Våren var minst sagt intensiv med en mängd framgångsrika evenemang. Det började med Öjetrampen och Råglannaruset innan fotbollen drog igång. Damerna spelade sina hemmamatcher på Bergevi under vårsäsongen och herrarna varvade derbyn med rena seriefinaler på hemmaplan. I slutet av maj spelade Streaplers i Råglannaparken innan våren avslutades med Loppmarknaden och Lasse Stefanz. Puh...  Allt löpte väl, utan incidenter och bra ekonomiskt utfall.

Tidigt under hösten fick vi besked om att Componenta ansökt om rekonstruktion. Ett ekonomiskt slag även för oss då vi sköter företagets grönytor.

Ekonomin ser ändå hyfsad ut och vi har vågat göra vissa investeringar. Bland annat har vi gjort en satsning på gymmet. Vi har köpt två nya motionscyklar och med hjälp av 15 000kr från EON’s Energifond bytt ut gamla elradiatorer mot en ny  luftvärmepump.

Den största investeringen är dock inte klar ännu. Just nu grävs det för fullt i Råglannaparken. Vi har gått med i den nybildade VA-föreningen för att lösa framtida krav på vatten och avlopp. Samtidigt grävs stora delar av elnätet ned och på så sätt säkrar vi Råglannaparkens framtid.

Jag hörde för ett tag sen ett gammalt citat av ”Skräddarn”.  Det handlade om skillnaden mellan Främmestad och andra närliggande samhällen och vikten av ett stort företag och en stark idrottsförening på orten.  Jag kan inte citera, men slutsatsen var att Främmestad inte varit vad det är idag utan Componenta och FIK.

God Jul & Gott Nytt År

Önskar styrelsen

gm Andreas Persson

 

Uppdaterad: 21 DEC 2016 21:35

 

Bäst på fest i väst

Hemsida Råglannaparken

Vid bokning kontakta:

Andreas Persson 0708-988449

Postadress:
Främmestads IK
Andreas Persson, Främmestad Granåsen 201
46597 Nossebro

Besöksadress:
Bergevi
46597 Nossebro

Kontakt:
Tel: 051253140, 051253180
E-post: This is a mailto link

Se all info