Hoppa till sidans innehåll

Börja spela


Spela badminton är kul!


Badminton är en kul sport för alla åldrar och ambitionsnivåer. Man behöver inte vara särskilt duktig för att ha trevligt. Men det finns också gott om utmaningar, för den som vill ha sådana.

 

Utrustning

 

Badminton är en ganska billig sport, om man jämför med många andra. Det krävs t.ex. inga speciella kläder; shorts och T-shirt duger bra. Träningskläder finns att köpa på klubben, men det är inget tvång.
På fötterna funkar ett par ”vanliga” träningsskor bra, men man får inte ha samma skor på banan, som man använder utomhus. Skorna bör vara stadiga och lite uppbyggda inuti, så att fötter och knän får ett bra stöd, när man spelar. Sulan ska vara ljus (så att det inte blir märken på banan). Det får gärna vara rågummisulor – det är viktigt att minska halkrisken. 
Racket finns det i många prislägen, från några hundralappar och upp. Du som börjar spela i klubben har möjlighet att låna racket den första tiden och prova dig fram.
    Bollar står klubben givetvis för. Vi spelar med fjäderbollar.

 

Träna själv?


Badminton är en intensiv sport, så det kan löna sig att ha en god grundkondition. Speciellt om du vill tävla. Vanlig konditionsträning (jogging etc) är nyttigt och för att få fart på knäna och flåset rekommenderar Göran Strand gärna flitigt bruk av hopprepet, som ju även tränar upp handlederna.
Cykla, jogga, spela fotboll, promenera mycket är alltså jättebra.
Uppdaterad: 21 FEB 2008 11:38 Skribent: Göran Strand

Postadress:
Fridhems RC - Badminton
Bellevuestadion, Bollspelsvägen 3
21625 Malmö

Kontakt:
Tel: +46707547237
E-post: This is a mailto link

Se all info