Hoppa till sidans innehåll

Lite tips 

Att tänka på för dig som tävlarDet viktigaste när man är ute och spelar i en tävling för klubben är att man har kul! Visst är det trevligt med bra resultat, men det får inte vara på bekostnad av spelglädjen. Och faktiskt är det så att om man har kul på banan, då spelar man oftast bättre än om man är spänd och pressad.

• Ute på tävlingar är man representant för Fridhem, vilket betyder att uppförandet är viktigt för oss allihop. Fusk, dåligt humör, svordomar, att kasta racketen etc är inte accepterat, oavsett hur dåligt det går i en match!

• Du ska normalt spela i Fridhems kläder, T-shirt får du från Göran. Klubben har också överdragskläder som du kan köpa.

• Starta dagen i tid – det är viktigt att du hinner vakna ordentligt och äta frukost före tävlingen.

Åk tillsammans – det ordnas normalt ingen kollektiv transport till tävlingarna, men eftersom det nästan alltid är flera från klubben som deltar, brukar det gå att samåka. Göran har listor med alla deltagare från klubben, så prata med varandra i god tid före tävlingen.

• Kom i tid – minst en halvtimme i förväg bör man vara på plats. Dels för att kunna värma upp ordentligt, dels för att matcherna ibland börjar tidigare än planerat.

Mat och dryck är viktigt – ska man orka en hel tävling, med många matcher under åtskilliga timmar, gäller det att fylla på bränsleförrådet under dagen. Hoppa över läsk och godis, eftersom dessa har en sådan inverkan på blodsockerhalten, att du plötsligt kan bli mycket trött under en match. Satsa i stället på smörgåsar, frukt (bananer ät jättebra), varm choklad, joughurt etc. Har du ett längre uppehåll, försök att äta ett mål lagad mat.

• Mellan dina matcher kan du behövas som siffervändare. Siffervändaren är inte någon domare, varje spelare dömer själv på sin planhalva. Siffervändarens uppgift är att hjälpa spelarna att hålla reda på resultatet.

Var reko! Var och en dömer alltså på sin planhalva och det finns möjlighet att döma i egen favör. Gör inte det, du blir mer uppskattad av alla (förmodligen även dig själv) om du alltid är reko!

• Och till sist – anmäl förhinder i tid. Anmälningslistorn till tävlingarna finns på anslagstavlan utanför kansliet. Anmälan är bindande, för varje anmäld spelare måste klubben nämligen betala en startavgift. Uteblir du från tävlingen eller avanmäler dig sent utan giltigt skäl, får du själv betala kostnaden till klubben. Att inte avanmäla sig drabbar också dem du skulle möta under tävlingen – även om de vinner matchen genom walk over, är det inte roligt för den som inte får spela sin match.

Uppdaterad: 19 FEB 2008 13:14

Postadress:
Fridhems RC - Badminton
Bellevuestadion, Bollspelsvägen 3
21625 Malmö

Kontakt:
Tel: +46707547237
E-post: This is a mailto link

Se all info