Hoppa till sidans innehåll

Covid-19


 Coronaviruset Covid-19
(uppdaterad 2021-02-05)

För att minimerar risken för smittspridning följer vi folkhälsomyndighetens och gymnastikförbundets rekommendationer. Dessa rekommendationer kan komma att ändras och vi följer utvecklingen noga och uppdaterar detta dokument vid behov.

 Alla deltagare ska:
-Tvätta händerna när de kommer till gymnastikhallen samt vid behov under träningen, alternativt använda handsprit
-Inte dela vattenflaskor

-Byta om hemma före och efter aktiviteten
-Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande. Insjuknar man under träningen ska man gå hem direkt.

Hämtning och lämning
All hämtning och lämning sker utanför hallen. Enbart gymnaster och ledare får befinna sig i träningshallen. Undantag kan göras från denna regel utifrån enskilda gymnasters behov men bara om maxantalet för hur många som får vara i hallen inte överskrids.

Trängsel och avstånd
Alla ledare uppmanas att planera träningen så att trängsel inte uppstår och att undvika närkontakt så mycket som möjligt. Passning är tillåtet men bör minimeras. Även gymnasterna ska hålla avstånd till varandra.

Vid symptom, sjukdom
-Vid minsta symptom på sjukdom stanna hemma
-Om någon i hushållet uppvisar symptom stanna hemma
-Ledarna kommer att ha rätt att neka gymnaster att delta i träningen om de uppvisar symptom på sjukdom
-Om någon i hushållet har bekräftad Covid-19 ska inte gymnasten delta i träningen förrän den sjuka personen är friskförklarad

Riktlinjer vid bekräftad smitta i föreningen

Om någon gymnast/ledare bekräftas sjuk i Covid-19 uppmanas man att meddela ledarna i gruppen. Ledarna ska informera styrelsen. Föreningen behöver informationen för att kunna ta beslut kring om ytterligare åtgärder behöver vidtas.  

Antal personer i respektive hall

Växjö kommun har infört begränsningar för hur många som får vara i deras sporthallar. För Braås sporthall gäller i nuläget max 38 personer i A-hallen och max 14 personer i B-hallen. För Truppgymnastikhallen i Växjö gäller max 42 personer i stora hallen, max 25 personer i spegelsalen och max 3 personer i gym/rehab-delen.

Uppdaterad: 05 FEB 2021 13:43 Skribent: Hanna Johansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsor till
Braåsgymnasterna  

 

Postadress:
Friluftsfrämjandet Lokalavdelning Braås - Gymnastik
Anna Widén, Bruhns väg 4
36342 Braås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: braasgymnasterna@gma...

Se all info