Hoppa till sidans innehåll

Handlingsplan för värdegrundsarbete


Handlingsplan för föreningens värdegrundsarbete.pdf

 

Braåsgymnasterna har en policy som är framarbetad av styrelsen och antagen av årsmötet 2015. I denna beskrivs föreningens värdegrund, vilken bygger på dokumentet ”Gymnastikens uppförandekod” framtagen av Svenska gymnastikförbundet. Varje punkt i värdegrunden följs av en kort beskrivning av hur den som är ledare för en grupp kan tänka och agera för att uppnå målet. I policyn beskrivs också föreningens inställning till tävling/bredd, alkohol, droger och doping, ledarutveckling samt en kort sammanfattning av vad som är viktigt att tänka på vid behandling av personuppgifter. Policyn innehåller även en beskrivning av hur man ska agera om man upplever att policyn inte följs.

 Du som är ledare eller styrelsemedlem inom vår förening förväntas vara väl förtrogen med innehållet i vår policy och aktivt arbeta för att alla delar i denna efterlevs. Policyn finns tillgänglig för alla att ta del av på vår hemsida. Det är viktigt att du som är ledare uppmanar dina gymnaster och deras föräldrar att läsa policyn så att dess innehåll är känt bland alla i vår förening.  I augusti varje år genomförs ett uppstartsmöte dit alla ledare och styrelsemedlemmar bjuds in. I samband med detta möte informeras eller diskuteras det alltid i någon form kring innehållet i vår policy. Under terminens gång träffas minst en ledare från varje grupp samt någon från styrelsen i våra så kallade gymnastikmöten. Här finns möjlighet för alla att ta upp eventuella problem och få hjälp, råd och stöd från övriga i föreningen samt utbyta erfarenheter.

Förutom vår policy finns dokumenten handlingsplan vid brand, handlingsplan vid skada samt handlingsplan vid kris. Dessa är framtagna för att vi ska få bättre förutsättningar att agera på ett lämpligt sätt om olyckan skulle vara framme.

Vi vill att vår policy ska vara ett aktivt dokument och därför uppdateras det kontinuerligt. Alla som undrar över något eller har förslag på förändringar och förbättringar är mer än välkomna att höra av sig till föreningens styrelse, gärna via vår föreningsmail This is a mailto link.

Uppdaterad: 29 JUL 2019 14:21 Skribent: Hanna Johansson
Epost: Adressen Gömd

Sponsor till
Braåsgymnasterna


  

 

Postadress:
Friluftsfrämjandet Lokalavdelning Braås - Gymnastik
Anna Widén, Bruhns väg 4
36342 Braås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info