Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Välkommen till Braåsgymnasterna

Braåsgymnasterna erbjuder barngymnastik från fyra års ålder. Här är fokus att på ett roligt och lekfullt sätt ge barnen möjlighet till grundläggande motorisk träning. Vi jobbar med grundformerna krypa, gå, klättra, rulla, balansera, hoppa, springa, stödja, kasta och fånga samt spänning/avslappning och rörelse till musik.

Ju äldre barnen blir inriktas träningen alltmer på de delar som ingår i truppgymnastik. Truppgymnastik en lagsport som utvecklades i Sverige under 1980-talet och har idag växt till att bli den största tävlingsformen inom Svensk Gymnastik. Våra gymnaster tränar och tävlar i alla tre grenarna: fristående, trampett och tumbling/matta. Vill du vara med och träna gymnastik hos oss gå in under din åldersgrupps flik här på hemsidan och läs vad som gäller där. Vi tar emot nya gymnaster de tre första veckorna varje termin.

Den största delen av träningen bedrivs i Braås Sporthall där vi har tillgång till hoppgrop, tumblinggolv, airfloor, trampolin, pegasus, olika trampetter, mattor och landningsbäddar mm. Våra äldre gymnaster erbjuds också träning i Gymnastikens Hus i Växjö som är en av landets bäst utrustade träningshall för truppgymnastik.

Våra duktiga och engagerade ledare är den viktigaste delen i vår ambition att bedriva en bra verksamhet. Alla våra ledare erbjuds utbildning och fortbildning i gymnastikförbundets regi för att på bästa sätt kunna träna, stödja och utmana våra gymnaster på rätt nivå. Vill du också vara med att som ledare bidra till att barn och ungdomar får en meningsfull, rolig och utvecklande fritidssysselsättning inom gymnastiken välkomnar vi gärna dig som ledare hos oss. Hör av dig på vår föreningsmejl:  This is a mailto link

Det är viktigt för oss att alla i vår förening trivs, blir väl behandlade och får möjlighet att utvecklas och känna glädje inom gymnastiken. Våra tankar kring detta kan du läsa mer om i dokumentet ”Policy för Braåsgymnasterna”

Som en extra säkerhetsåtgärd följer vi Växjö kommuns riktlinjer genom att begära ut registerutdrag ur belastningsregistret för alla våra ledare.

För att du ska kunna vara medlem i vår förening behöver vi registrera en del personuppgifter om dig. I detta arbete följer vi dataskyddsförordningen GDPR. Vill du veta mer om hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har, kan du läsa om detta i vår ”Integritetspolicy”som du hittar under rubriken GDPR;hantering av personuppgifter.

 

Uppdaterad: 30 JUL 2017 12:45

Sponsor till
Braåsgymnasterna


 

 

Postadress:
Braåsgymnasterna - Gymnastik
Evert Carlsson, Movägen 13
36342 Braås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: braasgymnasterna@gma...

Se all info