Hoppa till sidans innehåll

Frösö IF välkomnar alla till 2018-års upplaga av Nordiska Ungdomsspelen (NUS)

Arkiv - NUS 2018


23-25 februari, 2018

Nordiska Ungdomsspelen är för dig mellan 9-16 år med två tävlingsdagar i grenarna längdskidåkning, skidskytte, skidorientering, slalom, ski-cross och konståkning.

Frösö IF arrangerar längdåkningstävlingarna. Tävlingarna kommer att genomföras på Östersunds skidstadion och samplaneras med NUS skidskyttetävlingar. De morgonpigga skidskyttarna startar först på tävlingsdagarna och längdtävlingarna tar över vid lunch.

Nytt för i år är att tävlingen är öppen för idrottare med funktionsnedsättning i samverkan med Jämtland Härjedalens Parasportförbund.

Lördag

Resultat: Vi tackar för en fin dag på stadion idag. Det blev en vintrig och tuff tävling i snöfallet!

Söndag

Efter en kall men solig morgon kunde tävlingarna genomföras, om än något senare än planerat. Resultat uppdelat per klass visas nedan. För klasserna HD13-14 och HD15-16 finns en växlingstid efter tre fullgjorda stäckor. Tyvärr har vi inte möjlighet att publicera ytterligare växlingstider. Inför nästa år finns långt gångna planer på att använda chip och då kommer ni som älskar sportstatistik få all fakta ni behöver... åtminstone i de äldre klasserna.

Resultat HD9-10

Resultat HD11-12

Resultat HD13-14

Resultat HD15-16 

Övrigt

Inbjudan, PMoch banor: Utförlig information om längdtävlingarna finns i dessa dokument.

Övrig information om NUS : På Nordiska Ungdomsspelens hemsida finns information om ett verkligt förmånligt boende på Quality Hotel Frösö Park. Här finns även information om de övriga grenarna samt om alla kvällsaktiviteter.

Party på kvällen: På kvällen ordnas party på Frösö Park. Där blir det lekar, underhållning, inspel från Locker Room Talk och prisutdelning till lördagens medaljörer. Dessutom finns det mat för 60 kr/person för alla åkare, och hela släkten därtill. För att vi ska veta hur mycket mat som ska ordnas vill vi att ni anmäler maten på NUS hemsida (missa inte Robin Bryntessons film).

Facebook : Här hittar du de senaste nyheterna om Nordiska Ungdomsspelen. Eller varför inte inspireras av bilder och filmer från förra tävlingen?

Uppdaterad: 25 FEB 2018 19:56 Skribent: Lennart Hamberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Frösö IF - Skidor
Fröjavägen 31
83247 Frösön

Kontakt:
Tel: 063-128859
E-post: This is a mailto link

Se all info