Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar


Vi hoppas att så många som möjligt av våra skidåkare vill vara med på någon eller några tävlingar under vintern. En bra inkörsport till tävlandet är motionstävlingen Kommunskidan, där kan både unga och gamla skidåkare vara med!

Under vintern avgörs även ett antal ungdomstävlingar i länet. Förra året var det runt 30 st Frösö IF-ungdomar som deltog i någon tävling och vi hoppas bli ännu fler i år.

Alla barn och ungdomar kan delta på dessa tävlingar, men klasser med tidtagning finns från 9 års (födda 2008) ålder. Yngre barn tävlar utan tidtagning. Vissa tävlingar avgörs i klassisk stil, medan andra är i fri stil. Sträckorna man åker brukar vara från ca 1 km för de yngsta upp till 5 km för de äldsta ungdomarna. Alla som deltar vid tävlingarna brukar få pris, oftast i form av en pokal eller en medalj.

I de fall som tävlingen är en stafett är föreningens policy att ingen toppning sker, utan lagen lottas ihop.


Vilka tävlingar som finns att välja på kan du se i Tävlingskalendern. Välj ”Jämtland-Härjedalen” under distrikt så får du fram de tävlingar som arrangeras i länet.
Under säsongen kommer vi att propagera lite extra för några tävlingar där vi hoppas att deltagarantalet från klubben blir högt. Vilka dessa tävlingar är kommer att meddelas av respektive gruppledare samt här på hemsidan.

Vid dessa tävlingar finns det alltid ledare att vara på plats, Frösö IF:s flagga kommer att finnas med och det kommer att finnas möjlighet med att få hjälp att valla på tävlingsplatsen. 

Till de flesta tävlingar krävs anmälan ca 1 vecka i förväg, inbjudan med exakta uppgifter hittar du i tävlingskalendern. Vill du anmäla dig till en tävling görs detta direkt i Tävlingskalendern på hemsidan. För att göra detta behöver den tävlande vara regisrerad i listan över Frösö IF:s åkare. En lathund för hur du anmäler dig finns här. Saknas namnet i listan, eller behöver du hjlälp att anmäla dig, hör av dig till Jenny Swartz.

Föreningen har ett antal tävlingsdräkter att låna ut för den som önskar. Hör av dig till Camilla Hamberg om du vill låna en tävlingsdräkt.

Frösö IF betalar anmälningsavgiften för de barn och ungdomar till och med 16 år som vill tävla. Vid Kommunskidans tävlingar får du själv betala anmälningsavgiften på plats och begära kvitto. Detta kan du sedan lämna in till föreningens kassör och få avgiften tillbaka.

Uppdaterad: 27 NOV 2016 09:06 Skribent: Jenny Swartz

Postadress:
Frösö IF - Skidor
Fröjavägen 31
83247 Frösön

Kontakt:
Tel: 063-128859
E-post: This is a mailto link

Se all info