Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Historik"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Historik


Den 19 Januari 1970 träffades ett antal entusiaster för att sondera intresset för att starta en ryttarförening i Hörby. Deltagarna var Brita och Åke Lödby, Allan Nilsson, Curt Lindholm, Ingemar Nordberg, Anders Axelsson samt Greta och Bengt-Erik Reis. Det ursprungliga namnet var Frosta Fältrittklubb.


Det första officiella mötet ägde rum den 15 Januari 1971 och till ordförande valdes Åke Lödby. Ett av de första besluten som den färska föreningen tog, var att förhandla med kommunen om tillgång till mark, och att därefter omedelbart bygga ett ridhus som en samlingspunkt. Ridhuset stod klart 1972.

Vårt tillbyggda ridhus kommer att få lite lustiga mått, men målet helgar medlen. Måtten kommer att bil c:a 70 meter långt, och bredden kommer att vara 18 meter på 35 meter resp. 22 meter på 35 meter. Vem vet, om några år kan vi kanske bygga om det gamla ridhuset så att det harmonisera med det nya både vad gäller bredd och takhöjd, men det är som vanligt tillgången på pengar som styr. 

Vår utebana bedöms som en av Skånes vackraste ridbanor. Banans underlag är gräs. Framridningsbanan ligger alldeles intill tävlingsbanan och har ett underlag av grus/sand. Måtten för framridningsbanan är c:a 60 x 24 meter.

Dommartornet är placerat i ett hörn av tävlingsbanan och är upphöjt c.a 2 meter över marknivå för att erbjuda domaren bästa möjliga överblick av banan. Tävlingsplatsen är omgärdad av en riklig vegetation trots att den ligger mer eller mindre inne i själva Hörby samhälle, vilket gör att det normalt är förhållandevis lugnt även vid ganska kraftig vind.

Det finns ganska bra utrymme för parkering både för bilar med hästtransport och för stora lastbilar.Naturligtvis erbjuder tävlingsplatsen en cafeteria där man kan handla det mesta till mycket rimliga priser. Alla tävlingar som genomförts de senaste 3-4 åren har en on-line redovisning av resultaten direkt från dommartornet på en datorskärm, där aktuell placering uppdateras efter varje genomförd ritt av deltagande ekipage. Denna service har visat sig mycket uppskattad och ger publiken ett större engagemang och spänning ju närmare slutet av klassen mankommer.

 

 

 

Inga nyheter är skapade

Våra sponsorer:

Rickfam Data AB

Tahiti Konditori

D-Perssons Elteknik 

Wallins Traktor

Perstorps Design 

Öresunds Högtryckservice

Fasab

Hippolyt irishmash 

Kolla masken

Fyra Ess/skillingarydsalva 

StallCompaniet NAF  

 

Murbolaget AB

Hörby Bruk 

Östraby Trading

Lennardssons Maskin & Lantbruk

Hörby lantmän

Agria

Franks Zoofor AB

E/K Bilservice

36:an

Stallboken 

Orkla

Sandahls Modehus/S34

Sparbanken Skåne

Dumpertransport Dan Gustavsson

Björks Ringsjö fisk

ST Auto

Däckhörnan

Horze

Hööks hästsport

Börjes Tingsryd

Postadress:
Frosta RF - Ridsport
Emelie Klanjci, Kristinagatan 6
24234 Hörby

Kontakt:
Tel: 0702505593
E-post: frostatavling@live.se

Se all info