Hoppa till sidans innehåll

Vad gör en dressyrfunktionär?


TÄVLINGSLEDAREN/SEKRETARIATSANSVARIG

Finns i alla tävlingsgrenar och är tävlingens administrative chef. Tävlingsledaren är samtidigt ett alltiallo, som skall försöka vara på alla platser och lösa de problem som uppstår.

Sekretariatsansvarig lämnar in propositioner till förbundet, sköter anmälningslistor, bokar domare och banbyggare. Han/hon har också en hel del efterarbete att ansvara för! Kan vara samma person eller två olika personer.

DOMARSEKRETERARE

Är domarens högra hand och för anteckningar efter domarens anvisningar på tävlingsprotokollet. På dressyrtävlingar är det poäng och kommentarer som ska antecknas.

 

SEKRETARIATSPERSONAL

Dessa har ofta ett hektiskt arbete på morgonen när tävlingen börjar. Varje tävlande skall visa tävlingslicenser, gröna kort, vaccinationsintyg för sin häst och kanske andra papper. Betalningar från tävlande som betalar på plats skall tas emot.  

Start- och resultatlistor skall tas fram löpande eftersom ändringar sker hela tiden - ryttare vill byta hästar, byta klasser eller stryka sig. För några krävs datorvana och utbildning i administrationsprogrammet Equipe. Priser skall finnas framme för prisutdelning och delas ut. Tålamod, organisationsförmåga och gott humör krävs. Det är här tävlingens hjärta finns och de är de första som får höra om de tävlande är nöjda eller missnöjda med tävlingen.

 
 RINGMASTER

Svara för att flödet av ryttare från och till framridning och vidare till tävlingsbanan flyter snabbt, i rätt startordning och friktionsfritt. Kommunicerar med domare, sekretariat och med varandra  Hjälpmedlen är aktuella startlistor, walkie-talkie, ett bestämt uppträdande och ett hyfsat myndigt tonfall.PARKERINGSVAKTER

Dessa är de första de tävlande möter. Bestämmer och anvisar vänligt men bestämt hur parkering skall ske. Viss förplanering med tävlingsledaren och säkerhetsansvarig kan behöva göras, men i övrigt är parkeringsvaktens ord lag. Parkeringsvakterna skyltar också tävlingarna och hissar (och halar) flaggorna.

 

SJUKVÅRD

Vi måste alltid ha sjukvårdsutbildad personal på plats under våra tävlingar. Aktuell utbildning i hjärt/lungräddning krävs. Som sjukvårdspersonal kan man gärna ha en annan funktionärssyssla samtidigt – förhoppningsvis inträffar det inget där sjukvårdskunskaper behövs... Som sjukvårdare måste man dock vara i närheten av banan hela tiden och vara först på plats vid eventuell olycka.

 

LÖPARE

Protokoll springarna hämtar med jämna mellanrum dressyrprotokoll från dressyrdomarna och lämnar till sekretariatet.


CAFETERIAN
Hur viktigt det är med mat vet vi alla. Och trevligt bemötande på en servering. Tävlande ställer ofta höga krav på serveringen och det finns nog inte mycket, förutom ordningen på en tävling, som jämförs så mycket mellan tävlingsplatserna som just deras serveringar. En rätt skött cafeteria är värd sin vikt i guld. Här svarar man också för att det finns mat och dryck till funktionärerna. 

TRAKTORFÖRARE
Ser till att bana och framridning harvas/sladdas mellan klasserna och hjälper till när banan ska byggas undan.

Våra sponsorer:

Rickfam Data AB

Tahiti Konditori

D-Perssons Elteknik 

Wallins Traktor

Perstorps Design 

Öresunds Högtryckservice

Fasab

Hippolyt irishmash 

Kolla masken

Fyra Ess/skillingarydsalva 

StallCompaniet NAF  

 

Murbolaget AB

Hörby Bruk 

Östraby Trading

Lennardssons Maskin & Lantbruk

Hörby lantmän

Agria

Franks Zoofor AB

E/K Bilservice

36:an

Stallboken 

Orkla

Sandahls Modehus/S34

Sparbanken Skåne

Dumpertransport Dan Gustavsson

Björks Ringsjö fisk

ST Auto

Däckhörnan

Horze

Hööks hästsport

Börjes Tingsryd

Postadress:
Frosta RF - Ridsport
Emelie Klanjci, Kristinagatan 6
24234 Hörby

Kontakt:
Tel: 0702505593
E-post: This is a mailto link

Se all info