Hoppa till sidans innehåll

Äppelkaka med vaniljsås,

26 APR 2009 22:08
och en snok.
  • Skapad: 26 APR 2009 22:08

I helgen var det förmarsch för Bärsärkagången. På slaget åtta på lördagen startade ett litet gäng från Ursviks skola för att kontrollera att vägarna stämde med vägbeskrivningen. Det gjorde de inte men det visste vi redan på förhand. Arbetena vid Stora Ursvik medförde en liten omväg på andra sidan E 18. Efter knappt två timmar var vi vid den första rastplatsen vid Hägerstalund. Där fanns inget att äta och dricka men det visste vi också på förhand. I stället fick det som varje år bli rast vid Säby gård. Några fastnade för den stora portionen med äppelkaka och vaniljsås medan andra åt något som kanske var nyttigare.

Solen sken och det dröjde inte länge förrän jackorna förpassades till ryggsäckarna. Att våren var på stark frammarsch kunde ses på växtligheten, blåsippor, vitsippor, tussilago och maskrosor lös ikapp. I närheten av Väsby ringlade en snok över vägen. I Floras trädgård var det dock inte mycket som hade kommit upp ur marken men strax intill tog små kalvar sina första stapplande steg.

Vid det stora tryckeriet blev det en ny rast, denna gång med medhavda smörgåsar. Ett antal timmar senare var vi åter vid Ursvik och då återstod bara en sista mil, den för fyrmilsgångarna.

Söndagen förflöt på ungefär samma sätt.

Nu är vi väl förberedda på den "riktiga" marschen.

Skribent: Lars-Olof Thellenberg

Besök sedan (2009-01-11)

räknare
räknare

Postadress:
Frösunda MKF
Bläsvägen 6
15257 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0762320745
E-post: This is a mailto link

Se all info