Hoppa till sidans innehåll

Den lyckliga familjen

26 MAJ 2015 13:49
Dricker barnen öl?
  • Uppdaterad: 26 MAR 2018 15:03

Under det nyss avslutade veckoslutet genomförde vi vår största vandring för året, Bärsärkagången. Den föregicks av Nattsärken, en stadsvandring om 10 kilometer i Sundbyberg, på fredagskvällen. Vi startade och avslutade i Lilla Ursvik och däremellan hann vi passera nästan alla stadsdelar. Det blev små korta stopp, dels efter alla branta backar och trappor, dels för att kommentera och ibland diskutera vad vi såg. Ibland kom vi in på tycke och smak och då kunde vi i alla fall enas om att det är bra att alla inte har samma smak. Det som väckte mest diskussion var nog det blå huset.

Vid Torget gick vi runt fontänen med en skulpturgrupp i mitten och fyra reliefer på sidorna. Relieferna speglar ju Sundbybergs industrinäring och bland annat kunde man se barngestalter med en ölsejdel i handen (se bilden). Bredvid fanns en skylt "Den lyckliga familjen" och konstnärens namn. Det som inte någon begrep var att skylten avsåg skulpturen i mitten.

Under vandringen framkom även några idéer, t.ex. att deltagarna klär sig i en nattsärk, lite kvällsmat i det gamla vattentornet och ett besök i Marabouparken.

En stund efter klockan 21 var vi tillbaka vid Ursviks motionsgård och deltagarna kunde var och en åka hem till sig för att ladda inför lördagens vandring. Mer om den i nästa nyhet (Far och flyg) om en vecka.

Skribent: LOT
Epost: This is a mailto link

Besök sedan (2009-01-11)

räknare
räknare

Postadress:
Frösunda MKF
Bläsvägen 6
15257 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0762320745
E-post: This is a mailto link

Se all info