Hoppa till sidans innehåll

De kom, de sågs,

12 APR 2015 22:35
de segrade.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2018 15:01

För 15:e året var det på Annandag Påsk dags att motionera bort lite av påskmat och godis, nämligen i form av vår vandring "Vårskruden". Väderprognoserna hade under en vecka växlat en del så frågan var in i det sista hur det skulle bli. För säkerhets skull hade vi lånat två stora tält.

Så blev det tidig morgon, lastning av allt som skulle med till Ursviks motionsgård (och det var inte lite). Byggnadsarbeten gjorde att vi valde en plats bakom gården. Vi garderade och satte upp ett tält trots att vädret såg lovande ut. Solen hade redan börjat värma. Så kom de, vandrarna. Det skulle bli rekord visade det sig, 69 totalt. På slaget nio skickades de iväg längs milspåret med en liten varning att det kunde vara blött och lerigt på några ställen.

Nu blev det lugnt ett tag, det var bara 200 smörgåsar med köttbullar, skinka, ost eller falukorv som skulle fixas. En fördel med "Vårskruden" är att den består av fyra milslingor vilket innebär att rastplatsen inte behöver flyttas.

Det första gänget till rasten hade inte dragit fötterna efter sig, de var där efter drygt 1½ timme. Några smörgåsar, varm och kall dryck, en banan och lite godis. Redo för nästa slinga, "Sjöarna".

Under andra rasten var det några fötter som sågs över och svettiga t-shirts som byttes. Några deltagare förklarade sig nöjda med dagen medan andra tog en eller till och med två slingor till.

Så småningom började solen dala från den blå himlen och då kom extratröjorna väl till pass.

En sammanfattning av dagen, bra vandrarväder, många nya deltagare och flera positiva kommentarer om arrangemanget.

Skribent: LOT
Epost: This is a mailto link

Besök sedan (2009-01-11)

räknare
räknare

Postadress:
Frösunda MKF
Bläsvägen 6
15257 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0762320745
E-post: This is a mailto link

Se all info