Hoppa till sidans innehåll

Far och flyg,

07 JUN 2015 21:25
på flera sätt.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2018 15:00

Det är mycket som flyger och far.

För det första tiden. Dagarna går. Helt plötsligt är det ny vecka. Det blir en påminnelse om att det är eftersläpning i nyhetsuppdateringen här på webbplatsen.

Den förra nyheten handlade om Nattsärken, fredagskvällens vandring. Helt plötsligt blev det lördag, dags för första dagen av Bärsärkagången. I god tid var vi vid motionsgården för att ställa i ordning allt för deltagarnas anmälan. Solen sken men en iskall vind fick grusdammet att flyga runt. Till slut hittade vi lä på andra sidan Ursviksvägen. En strid ström av deltagare kom, blev avprickade och fick en plastmapp med PM, kartor och vägbeskrivningar. På slaget åtta satte alla igång med siktet på första rastplatsen vid Hägerstalund.

Halvannan timme senare kom de, vandrarna, nästan flygande, för att hugga in på smörgåsbordet. Strax innan hade vinden tilltagit varför funktionärerna rest servicetältet för att få lite skydd. Då, mitt i ruschen, kom den, vinden, så kraftig att allt flög. Ett av borden välte och lämnade det mesta på marken. Med gemensamma krafter återställdes det mesta snabbt. Tur för sedan kom en kort regnskur. Varför nämndes inte den i väderprognosen? Ännu värre hade det varit i Solna med hagel.

Hur som helst, vädret blev bättre och en bit in på eftermiddagen kunde vi räkna in alla vid målet.

Några som däremot inte flög var myggsvärmarna vid våtmarken söder om Säbysjön. När Bärsärkagången genomfördes i juni kunde de nästan vara en plåga.

Lite sömn och vila gjorde gott inför andra marschdagen. Den flöt på bra i det fina vädret. Vid målet kunde vi konstatera att många kunde bokföra ett avklarat prov inför den internationella fyradagarsmarschen i Nederländerna. Det var väl bara en sak med koppling till att flyga under dagen, en deltagare som skulle med ett plan till Norrland och därför flög fram den sista milen.

Det var några korta rader. Mer ska det bli i nästa nummer av vår tidning Mångkamparen.

Skribent: LOT
Epost: This is a mailto link

Besök sedan (2009-01-11)

räknare
räknare

Postadress:
Frösunda MKF
Bläsvägen 6
15257 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0762320745
E-post: This is a mailto link

Se all info