Hoppa till sidans innehåll

Först kom ingen,

08 JAN 2012 22:22
sen kom alla.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2018 15:04

För tionde året i rad var det på Trettondedag Jul dags för vår första gemensamma vandring för året, Snösvängen längs Fornstigen på Lovön. Vi har under åren haft mycket skiftande väder och underlag. Frågan är om inte det här året var det bästa, några minusgrader, en del sol, fruset underlag och endast några få platser där det var halt.

Vid samlingstidens start var det ganska tomt vid slottet och en tanke dök upp, skall det bli manfall i år trots de goda förutsättningarna. Nej, framemot tiotiden så var det ganska många på plats. Efter några välkomstord kunde vandringen starta mot den första rastplatsen, toaletten vid Kina slott, där damerna passade på att pudra näsan. Det dröjde inte länge innan det blev lite spridning i ledet, några ville gå fort och andra lite mindre fort. Skillnaden var inte så stor så vid den första riktiga rasten vid den gamla latringropen, i år röjd från allt buskage, var alla samlade igen. Medhavda smörgåsar och dryck smakade gott.

Vid Lunda valde några att vika av mot kyrkan för att därigenom få lite kortare väg. Tre deltagare fortsatte längs leden och kunde på vägen se resterna från stormarna som drog fram ganska nyligen. Det var många ställen som fordrade en del kryssande.

Vid "lådan" blev det en kortrast, dels för att se på solen som var på väg ned, dels för att äta en smörgås och dricka lite choklad.

En stund innan mörkret föll var alla tillbaka vid startpunkten vid Drottningholms slott och kunde bara konstatera att det varit en mycket bra dag.

Lite bilder kommer i nästa nummer av Mångkamparen.

Skribent: LOT

Besök sedan (2009-01-11)

räknare
räknare

Postadress:
Frösunda MKF
Bläsvägen 6
15257 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0762320745
E-post: This is a mailto link

Se all info