Hoppa till sidans innehåll

Vandring


Vandringar

Långvandringar i Sverige anordnas av ett antal föreningar. De flesta av föreningarna är anslutna till Svenska Gång- och Vandrarförbundet (SGVF) som ingår i Riksidrottsförbundet (RF) och/eller Svenska Folksportförbundet (SFF) som ingår i Internationella Folksportförbundet (IVV). Båda organisationerna ger ut en årlig vandrarkalender.

Årskalendrar

En sammanställning av SGVF-föreningarnas vandringar runt om i Sverige, en förteckning över permanenta vandringsleder i Sverige och bestämmelser för förbundets märken finns på SGVF:s särskilda vandringssida. Se under länkar i ovanstående meny.

SFF:s kalender ges ut i ett enkelt utförande i A5-format. Den upptar SFF-föreningarnas vandringar runt om i Sverige. Vandringar runt om i världen kan man finna genom IVV:s webbplats.

Märken

SGVF har ett antal olika märken. För de vanligaste märkena gäller det att gå 20-30 km. Märkena kostar 25-45 kronor och kan lösas bl.a. hos oss. SGVF har även något som kallas guldkäppen. För att den inte skall bli för dyr är den tillverkad av mässing. Till den finns det märken som man klistrar på och när käppen är full får man ett diplom. Genom oss kan du också köpa SGVF:s vandrarpass. Det ser ut som ett vanligt pass och meningen är att man för varje vandring får en stämpel så att det så småningom blir en slags minnesbok.

SFF administrerar IVV:s vandrarmärken. De finns av två slag, kilometer och gånger. På alla SFF-vandringar kan du köpa deltagarkort för 50 kronor eller få ett gratis provkort. När du samlat tillräckligt många stämplar (10 för första märket) eller kilometrar (500 för första märket) lämnar du kortet till valfri arrangör som ser till att du får ditt märke per post utan kostnad. SFF har även något som kallas ”Den svenska klassikern”. För den stora klassikern skall du genomföra sex olika långa tvådagarsvandringar (25 + 25 km). För den lilla klassikern räcker det med sex olika korta endagarsvandringar (10 km). Stämpelkortet är gratis men varje stämpling kostar omkring 10 kronor. I SFF:s kalender anges aktuella vandringar med ”S” eller ”L”.

Uppdaterad: 15 APR 2018 15:14 Skribent: LOT
Epost: This is a mailto link

Besök sedan (2009-01-11)

räknare
räknare

Postadress:
Frösunda MKF
Bläsvägen 6
15257 Södertälje

Kontakt:
Tel: 0762320745
E-post: This is a mailto link

Se all info