Hoppa till sidans innehåll

Friidrottsskola 2015


Summering friidrottsskolan/-veckan, 6-10 juli 2015

I strålande solsken genomfördes Frövi IK:s och Wedevågs IF:s friidrottsskola/-vecka på Fröjevi. Eller, så var det väl inte riktigt… Vädret var inte alls på vår sida, men vad gjorde väl det! Både de 26 fantastiska deltagarna och de 10 ungdomsledarna höll humöret upp trots både regn och kyla. Och vi fick en solig dag i alla fall.

De unga friidrottarna var indelade i två barngrupper och en ungdomsgrupp (friidrottsveckan). Under veckan fick de prova på de flesta av friidrottens grenar och olika träningsövningar. Mellanmålspauserna visade att det förbrukades energi, för smörgåsarna gick åt på löpande band.

Sista dagen stod en lagtävling på programmet. Hela sex grenar hanns med, och poäng delades ut till lagen för deltagande och för ”pers” (personligt rekord). Extrapoäng för bra peppning och hejande på kompisarna stod också på spel, men de 3 poängen fick fördelas lika mellan lagen, eftersom alla visade en så underbar laganda och hejade så det stod härliga till. Upplösningen blev rafflande, och det slogs så många pers att det var svårt att hålla räkningen. Efter ett tufft lopp på 600m stod lag ”friidrottsstjärnorna” (vita gruppen) till slut som välförtjänta segrare, tätt före lag ”ett mygga” (blå gruppen) och ”friidrottarna med mustasch” (svarta gruppen).

Under veckan hade vi besök av i Nerikes Allehanda, Lindenytt  och  Positiva Frövi (klicka för reportage och bilder).

Stort tack till alla deltagare och till våra ledare Erik, Oskar, Ida, Gustaf, Julia, Pontus, Viktor, Oscar, Johanna och Selma! 

P.S. Bilderna är från den enda soliga dagen, då det faktiskt gick att gå i bara t-shirt utan att frysa... (tyvärr är inte riktigt alla deltagare med på bilderna, eftersom de inte var med just den dagen). 

 

Vit_gruppBlå_gruppSvart_grupp

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:58 Skribent: Cecilia Arensmeier

Postadress:
Frövi IK - Friidrott
Fack 8
71821 Frövi

Kontakt:
Tel: 0708694644
E-post: This is a mailto link

Se all info