Hoppa till sidans innehåll

Allmänt


För dig som är intresserad av att tävla arrangeras friidrottstävlingar både utomhus och inomhus. Har du inte tävlat förut kan det vara klokt att börja med en tävling i närområdet. Flera tävlingar arrangeras t.ex. i den nya fina friidrottshallen i Örebro. En del tävlingsinbjudningar delas ut på träningarna, och andra inbjudningar kan du hitta på nätet. Se till exempel svenska friidrottsförbundets hemsida.

Vill du inte tävla behöver du så klart inte! Det går alldeles utmärkt att bara vara med och träna.

I friidrott tävlar man i åldersklasser. Viktigt att känna till är man redan när inomhussäsongen börjar på hösten som indelningsgrund använder den ålder som uppnås under nästkommande år. Vid lite större tävlingar finns ofta en åldersklass för varje årgång, t.ex. flickor 9 eller pojkar 9 för barn födda 2007, F/P10 för dem födda 2006. Vid mindre tävlingar, och särskilt i de lite äldre åldersgrupperna, är det vanligt med klasser som rymmer två årgångar (t.ex. F/P13 för barn födda 2003 och 2004, F/P11 för 2005 och 2006). Födelseårsexemplen gäller hösten 2015 (+vår/sommar 2016). 

Vill du tävla anmäler du dig via Cecilia på träningen. Klubben betalar tre grenstarter om du anmäler dig inom anmälningstiden. Vill du vara med i fler grenar, eller om du efteranmäler dig får du stå för den kostnaden själv (se fliken nedan).

Tävlingsdräkt i form av linne och shorts eller korta tights finns att låna. Det går också bra att tävla i den t-shirt som en del fått på träningen (den blå med Frövi IK-märke). En del är inte så förtjusta i de shorts/tights som finns till linnet, och då går det så klart bra att nedtill istället använda egna shorts eller tights. Ta också med dig överdragskläder. Utomhus vet man aldrig hur vädret kommer att bli, och i friidrottshallar bukar det vara lite kyligt.

Det finns inget album kopplat till denna sida.


Postadress:
Frövi IK - Friidrott
Fack 8
71821 Frövi

Kontakt:
Tel: 0708694644
E-post: This is a mailto link

Se all info