Hoppa till sidans innehåll

Att tänka på


Att tänka på vid tävlingsdeltagande
  • Anmälan görs av föreningen (fråga på träningen vem du ska vända dig till om du inte vet). Hör av dig i god tid innan sista anmälningsdag (står på tävlingsinbjudan).
  • Tidsprogram för tävlingar läggs oftast ut på nätet några dagar innan tävlingen äger rum. Det brukar vara lätt att hitta dit genom att söka på tävlingsnmanet. Ett PM med viktig information, och kanske startlistor brukar också läggas ut.
  • Kom i god tid inför din första start så att du hinner hämta din nummerlapp och förbereda dig. Ofta måste man pricka av sig (=skriva sin signatur på en lista som sitter uppsatt på en tavla) ca 30-60 minuter innan start, särskilt i löpgrenar. Vad som gäller står angivet i PM-texten. Man behöver även tid för att värma upp och ”lära känna” arenan. Se till att vara på plats vid din gren, uppvärmd och klar, ca 15 minuter innan start så att du också hinner hoppa/stöta/springa in lite grann (prova på redskap, hitta en bra ansats eller ställa in startblock). Ungefär 10-15 innan tävlingen drar igång är det upprop av deltagarna vid grenen.
  • Det är bra om någon vuxen kan följa med för hjälp och stöd – hålla koll på tider, hjälpa till med nummerlappar, serva med matsäck och framförallt HEJA! När vi tränare finns på plats vid en tävling försöker vi så klart hjälpa till så mycket vi kan, men ibland pågår flera saker samtidigt, och då räcker vi inte riktigt till. Vi har tyvärr inte heller möjlighet att vara med vid alla tävlingar. Kan du inte få skjuts till en tävling, hör av dig till någon av tränarna eller någon annan som ska vara med på tävlingen för att samåka.
  • En lite "äldre" tävlingsdräkt (linne och shorts/tights) lånar klubben ut, eller så använder du den blå Frövi IK t-shirten. Några har köpt en nyare tävlingsdräkt, och eventuellt görs ytterligare beställningar av denna framöver. Kanske finns också någon som vuxit ur sin, hör efter på träningen. 
  • Även vid inomhustävlingar är det skönt att ha med överdragskläder. Det brukar vara ganska svalt i friidrottshallar.
  • Matsäck – något att äta och dricka – är också bra att ha med sig. En tävlingsdag kräver mycket energi! Det brukar finnas enklare förtäring till försäljning, men det är ju inte säkert att det är något man gillar.
  • Ha kul, peppa och hjälp varandra! Umgås med och heja på dina kompisar. Värm upp ihop, gläds åt varandras pers och skaffa nya vänner från andra föreningar!
Tänk på att du framförallt tävlar mot dig själv, och koncentrera dig på att förbättra dina egna resultat! 

Lycka till!

Det finns inget album kopplat till denna sida.


Postadress:
Frövi IK - Friidrott
Fack 8
71821 Frövi

Kontakt:
Tel: 0708694644
E-post: This is a mailto link

Se all info