Hoppa till sidans innehåll

SMS


Riksidrottsförbundet är stolta över att kunna presentera ett samarbete med SMSgrupp. Tjänsten, som är kopplad till vårt verksamhetssystem IdrottOnline, ser till att du som gruppledare enkelt kan skapa SMS-grupper inom föreningen - det kan vara för ditt lag, träningsgrupp eller styrelsen.  

SMSgrupp fungerar som en privat chat där du når alla i gruppen med ett enda SMS och allas svar går till alla. Du behöver inte installera något och det fungerar direkt i alla mobiler, även för de som inte har en smartphone. Det är integrerat med IdrottOnlines app och funktionen Meddelanden. Du behöver inte välja hur du ska kommunicera, allt kommer fram. Aldrig har det varit smidigare att planera nästa träning eller morgondagens skjuts! 

 

Så här kommer du igång

  1. Gå in på din grupp via gruppadmin eller medlemsregistret. 

  2. Klicka på meddelande. 

  3. Gå till SMS 

  4. Klicka på aktiveraknappen. 

  5. Nu är du igång och borde få ett SMS till din telefon om det är rätt mobilnummer på din profil. Gäller alla medlemmar i gruppen. 

  

Använd SMSgrupp även utanför idrottsplanen 

SMSgrupp fungerar lika bra i andra sammanhang. Till exempel för kollegorna på jobbet, studiekamraterna, kören, syjuntan, golfgänget, föräldrarna i dagisgruppen, matlagningskursen, släkten eller vilken annan grupp som helst där du på ett enkelt sätt behöver nå flera personer samtidigt. Det enda som behövs är ditt och dina vänners mobilnummer.  

Gå in på smsgrupp.se och läs mer.  

 

Frågor och svar 

Måste jag sitta vid en dator för att kunna administrera mina grupper? 

  • Nej, det behöver du inte. Du kan ladda ned vår app för smidigare hantering. 

Vad kostar SMSgrupp? 

  • Tjänsten är gratis att använda och dessutom reklamfri. Ett meddelande till din grupp kostar som ett vanligt sms, oavsett gruppstorlek. Har du med andra ord gratis sms så är det gratis.  

Vem får meddelandet om någon mottagare svarar? 

  • Om någon svarar i gruppen så får alla i gruppen svaret. 

Hur tar jag bort mig själv från en grupp? 

  • Om du skickar /stopp till gruppen du vill gå ur så kommer du att tas bort. Vill du gå med i gruppen igen så skicka /start så kommer du läggas till igen i den gruppen.  

Jag ska på utlandssemester, hur pausar jag gruppen? 

  • Skicka /tyst till gruppen för att tillfälligt sluta få meddelanden, skick /tyst igen för att börja ta emot meddelanden igen. 

Behöver du hjälp eller har några frågor kring dina SMS-grupper kontakta gärna SMSgrupp direkt här

Uppdaterad: 10 JUL 2017 17:58