Hoppa till sidans innehåll

Succé för Furuboda FreeRun

10 JUN 2016 21:05
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2017 13:56

Furuboda freerun ett motions lopp där alla kan röra sig på sitt sätt!

Onsdagen den 8 juni gick den första upplagan av Furuboda freerun av stapeln. Det var cirka 131 för väntansfulla deltagare som skulle springa loppet, upp delat efter hur många varv man valde att springa på den 2,5 km långa banan.

Men vi startade givetvis med uppvärmning som Helle höll i som i vanliga fall jobbar med våra bokningar för alla våra gäster som kommer o besöker oss under hela året, Helle är även instruktör på Friskis i Kristianstad så hon var så klart som klippt och skuren för uppdraget. De blev rejäl fart på alla så efter uppvärmningen kände vi oss riktigt redo för start.

Löparna delades in i 4 grupper allt efter hur långt man skulle springa alla de som skulle springa 10 km startade först sen gick de neråt till 7,5, 5km, och slutligen 2,5 km.

Grupperna startade med drygt 30s mellanrum jag själv som skulle rulla 5km startade i grupp 3. Så gick till slut straten även för mig o de var bara att ge sig iväg in i den ibland något tuffa terrängen runt Furuboda. Första varvet gick som en dans och mötte ju en del löpare på vägen när man susade förbi och passade på att peppa varandra. Albin som ja jobbar ihop med hängde ja med till en början men han försvann efter ett tag de visade sig att han kört av vägen i en backe och rakt ut i skogen. På mitt andra varv var de så min tur, ja fick problem med mitt hjul o smällde sedan i backen. Men de vara bara snabbt upp igen o köra vidare.

Efter cirka 33 minuter rullade jag in på målrakan ivrigt påhejad av dagens speaker Pax.

När man sedan gott i mål fick man en banan och en  dricka, när sedan tillslut alla 313 deltagare i loppet gott i mål bjöds de naturligtvis på korv med bröd.

Avslutningsvis kan vi väl säga att vi alla fick vara med om en fantastisk dag med hög puls, en dag som vi definitivt gör om nästa år 

Skribent: Christina Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Furuboda IF - Parasport
Furuboda IF, Furubodavägen 247
29686 Åhus

Besöksadress:
Furubodavägen 247
29686 Åhus

Kontakt:
Tel: 0739414613, 0447814600
Fax: 0447814601
E-post: This is a mailto link

Se all info