Hoppa till sidans innehåll

Historik


FIF bildades 1986. Magnus Johansson och Tord Skoog jobbade som fritidsledare på Furuboda på den tiden.

I mitten på 80-talet började dom mer och mer jobba med att intressera Furuboda folkhögskolas deltagare för idrott och föreningsliv.

För att tävla måste man ha någon form av tävlingslicens, som man får genom att vara medlem i någon förening ansluten till Riksidrottsförbundet.

Eftersom de flesta av furubodas deltagare inte hade någon föreningsanknytning så beslöt vi att bilda en liten skolidrottsförening här på Furuboda.

Tyvärr så har jag(Tord)  inte dom gamla protokollen här så jag kan berätta namnen på alla i den första styrelsen, men jag minns att jag, Magnus, Rune Svensson( Kamrer i Föreningen Furuboda), representanter för deltagarkåren  och representant från Södra Gärds Skytteförening som vi hade mycket samarbete med, ingick i styrelsen.

I samband med att det byggdes en ny skolbyggnad fick man tillgång till källarvåningen och under den kunde man ställa iordning lokalerna som nu är Fritidslandet.  Med stöd och uppmuntran från Södra Gärds Skytteförening kunde man bygga skjutbanan som fortfarande finns kvar.

I samband med att Christina Lindberg ersatte Magnus startade en spännande tid i föreningens historia.

Vi hade en sektion som vände sig speciellt till barnen och ungdomarna här i bygden, då fungerade fritidslandet och gymnastiksalen nästan som en Fritidsgård där det var öppet 1 - 2 eftermiddagar och kvällar i veckan. Då träffades bygdens ungdomar och våra deltagare, man sköt, idrottade fikade och snackade, det var en härlig tid.

Vi hade lag och idrottare som deltog i olika serier i Boccia, Innebandy, Rullstolsdans och Skytte.

När föreningen var som  störst på den tiden bestod den av ca 200 medlemmar. P.g.a mindre barn och ungdomar i bygden och svårigheter att få fram ledare till verksamheten tynade den delen av verksamheten bort och föreningen återgick till att bli vad var när den startade en gång i tiden, en skolidrottförening som främst vänder sig till deltagarna på skolan här.

Målsättningen är fortfarande att man som deltagare på Furuboda och medlem i FIF ska ha möjlighet att prova på olika HK-idrotter, få hjälp o stöd att komma iväg och tävla om man vill det, men först och främst lära sig att föreningsliv, träning och kanske tävling är ett bra sätt att växa som människa och knyta sociala kontakter.

// Tord Skoog

Uppdaterad: 19 FEB 2012 09:00 Skribent: Christina Lindberg

Postadress:
Furuboda IF - Parasport
Furuboda IF, Furubodavägen 247
29686 Åhus

Besöksadress:
Furubodavägen 247
29686 Åhus

Kontakt:
Tel: 0739414613, 0447814600
Fax: 0447814601
E-post: This is a mailto link

Se all info