Hoppa till sidans innehåll

Askerot bäste skytt på jaktstigen

2017-04-17 07:28
Daniel Askerot från Stensjön, strax utanför Nässjö, visade upp ett utmärkt skytte när han tog hem segrarna i både öppna klassen och på insatsen när vi arrangerade jaktstigen på påskdagen.
  • Uppdaterad: 2017-04-17 09:14

Det var ett ganska kyligt väder som mötte deltagarna på påskdagen när de besökte oss för att skjuta jaktstig som ingår i Gyttorp cup. Bara någon ynka plusgrad men när solen visade sig någon gång då och då så var det ett riktigt behagligt skjutväder för de ca. 140 talet besökarna.

Ovan nämnde Daniel Askerot dominerade i den öppna klassen och vann på förträffliga 196 av 200 möjliga träffar. Han ökade sedan med 1 poäng när han ytterligare en gång gick banan i Insatsskjutningen och tog hem en klar seger även där.
Yngre oldboysklassen var som vanligt stentuff och här krävdes också196 poäng för att vinna vilket Rolf Wikström, Jönköping gjorde, endast 1 poäng före Åke Idebrandt från Mönsterås. I den här klassen hittar vi dagens högsta resultatet från en ölänning då Greger Johansson från Vedby hamnade på en fin 4:e plats med 185 poäng.Jaktstigsräven Leif Rydh, Oskarshamn segrade bland de äldre oldboysen och i damklassen vann Ylva Donaldsson, Torsås för fjärde (!) året i rad.
Bland de 14 deltagande juniorerna var Oskar Karlsson Sjöberg, Högsby starkast och vann klart före Elias Wessel, Mönsterås och Edvin Alvarsson från Ålem.
Fred Ludvigsson från Nybro träffade 9 duvor på trapbanan och tog hem största pokalen där men på harbanan såg vi en ölänning i topp genom Lasse Karlsson från Alböke som tryckte in 23 hagel i den lilla lappen.Då vi själva sköt KM - jaktstig på lördagen så blev det en brödrakamp i seniorklassen mellan Daniel och Joakim Lindahl där den förstnämnde till slut segrade på finfina 194 poäng. Tommy Håkansson vann veteranklassen, Ida Hesselmark och Jonathan Sjögren sågs som segrare i dam respektive juniorklasserna.

Avslutningsvis så sänder vi i styrelsen ett stort tack till våra funktionärer som ställer upp och hjälper till så att vi kan hålla fast vid traditionen att arrangera jaktstig på påskdagen.

Resultatlista Gyttorp cup
Resultatlista KM-jaktstig

Skribent: Christer Svensson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Glömminge-Algutsrum-Färjestaden JSK - Skyttesport
Krister Pettersson, Holmetorp 104
38690 Färjestaden

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info