Hoppa till sidans innehåll

Majstånkan

02 MAJ 2022 09:04
Äntligen var det dags att arrangera en tävling med gästande skyttar igen. Det var 3 år sen vi senast genomförde den traditionella lerduvetävlingen Majstånkan, sen kom Coronaviruset och all tävlingsverksamhet fick lov att ställas in.
  • Uppdaterad: 02 MAJ 2022 09:04

Vi får hoppas att viruset nu är på väg att nedkämpas för gott och att vi kan fortsätta vår verksamhet utan avbrott.

21 skyttar, från Landskrona i söder till Tranås i norr möttes av ett strålande vårväder när det var dags att mäta krafterna i tävlingsformen Nationell skeet.

Bo Fransson, tävlandes för Norrbäcks skytteförening, tog tidigt kommandot och sköt stabilt genom hela tävlingen. När grunomgångens 100 duvor var avverkade var han i ledning med 95 träffar före Berne Olsson, Landskrona, som landat på 92.
Övriga 4 skyttar som kvalificerade sig till finalen var Björn Fridenmyr, Norrbäck, Leif Zeilon, Gamleby, Jörgen Persson, Karlskrona och Christopher Jäghagen, Vetlanda.

Finalen blev sedan ganska odramatisk, Bo höll avståndet till de övriga och vann slutligen tävlingen med 117 träffade duvor av 125 möjliga.

Bland klubbens egna skyttar visade unge Gustaf Sundin Hempel att han är på väg att bli en riktigt god skytt. Han deltog på lördagen i en sportingtävling på Vikbolandet med gott resultat för att sedan redan på söndagmorgonen ställa upp på Majstånkan där han blev föreningens främsta skytt med utmärkta 88 träffar, samma resultat som siste man till finalen men tyvärr med en sämre näst sista serie.
Övriga hemmaskyttar var Jonathan Sjögren, Niclas Niklasson, Benny Olofsson och Nicklas Andersson.

Pristagarna fr. vänster: Jörgen Persson, Leif Zeilon, Christopher Jäghagen, Björn Fridenmyr, Berne Olsson samt segraren Bo Fransson.

Arrangörsklubben vill avslutningsvis tacka alla deltagande skyttar för en trevlig dag på skjutbanan där alla var odelat positiva och glada för att återigen kunna träffas och göra det vi tycker är allra roligast - att skjuta Lerduvor!

Resultatlista.

Skribent: Christer Svensson
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Glömminge-Algutsrum-Färjestaden JSK - Skyttesport
Robin Karlsson, Holmetorp 108
38690 Färjestaden

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info