Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Kvissleby gymnastikklubb - KGK bildades i Njurundaområdet år 1937.

 

Protokoll från när KGK bildades:

"Torsdagen den 21 jan 1937 startades en kvinnlig gymnastik avdelning i Kvissleby. Njurunda Folkskolestyrelse hade välvilligt medgivit att gymnastiksalen vid Nolby skola skulle få användas för frivilliga gymnastik-övningar 2 tim i veckan. Till första övningen infunno sig endast fyra deltagare, näml Fru Sigrid Loden, fröknarna Margit o Greta Strömberg och fröken Märta Wikström. Nästa övning ökades antalet deltagare till 13 stycken. Vid den tredje övningen anmäldes, till undertecknads stora glädje, så många att deltagarantalet steg till 28 stycken. Den nystartade föreningen fick namnet Kvissleby Gymnastik Klubb och är det min varma förhoppning att klubben, som har till ändamål att uppehålla och utveckla medlemmarnas hälsa och kraft och spänstighet samt verka för ett gott och sunt kamratskap, skall växa sig stark och bliva livskraftig"

Undertecknat av Birgitta Wikström

 

Idag har klubben knappt 400 medlemmar.. 

För vuxna motionärer har verksamheten utökats under åren och idag finns pass alla dagar. Vi har både spinning och gruppass. Merparten av vuxenpassen bedrivs i Njurundahallen mitt i Kvissleby. Barngympan och motion återfinns på Kyrkmons skola i Njurunda.

Kvissleby GK är from hösten 2011 en Gymmix förening.

Lördagen den 21 januari fyllde föreningen 75 år. Det firades med ett fullsatt mixpass och dagen till ära bytte föreningen officiellt namn till Njurunda gymmix.

Sundsvalls tidning var på plats och rapporterade, läs här 

Uppdaterad: 26 NOV 2016 08:23 Skribent: Anna Höglund

 

 

Postadress:
GF Njurunda Gymmix - Gymnastik
Malin Åsell, Laduvägen 4
86241 Njurunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: njurundagymmix@gmail...

Se all info