Hoppa till sidans innehåll

Varför motionera


Stärker skelettet

Vi är skapta för att röra på oss, om vi inte motionerar så förfaller inte bara våra muskler utan vårt skelett bryts ner. Skelettet uppfattas oftas som statiskt, det byggs upp och består för resten av livet. Tvärtom! Utan motion och bra kost bryts vårt skelett ner. Starkare benbyggnad minskar risken för benbrott och stukade leder. I mogen ålder blir benskörhet lätt ett problem för otränande. Glöm inte att hjärtat också är en muskel som behöver tränas för att fungera bra!

Bättre sömn

Med hjälp av träning ökar halten serotonin i hjärnan. Detta ämne har en rogivande effekt som får oss lugna och gör att vi sover bättre på nätterna. Dessutom produceras endorfiner som får oss att känna oss avspända och välmående.

Effektivt mot sjukdomar

Med hjälp av motion kan man minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabets, högt blodtryck, övervikt och flera typer av cancer. Bland det viktigaste är att träningen hjälper oss att hålla blodsockret på en bra nivå. Detta innebär att peroner som har diabetes ofta kan minska på läkemedel om de rör på sig mycket. Huvudvärk, styva axlar och ryggar är också problem man oftast tränar bort.

Bra humör och stort socialt nätverk

Träningen har en positiv effekt på vårt humör och är ett utmärkt sätt att umgås med andra människor.

Öka förbränningen

När man tränar regelbundet ökar man förbränningen både under träningen och därefter. Men för att få en bra effekt måste man även tänka på vad man äter och ha sunda kostvanor.

Du orkar mer

Motion ökar blodgenomförseln vilket gör att musklerna rensas från olika slaggämnen och syretillförseln ökar. Hjärta och hjärna får mer syre samt ökad kraft, vilket ger mer ork under träning och övrig tid. Du orkar mer på eftermiddagar och kvällar, samt vaknar mer utvilad på morgonen.

Kom ihåg! Motionen skall vara en del av vår vardag och bestå livet ut vilket gör det väldigt viktigt att man utövar den motionen man trivs med.

Källa: sundhälsa.se

Uppdaterad: 06 APR 2018 07:38 Skribent: Berit Bäckström

Besök hos oss

besöksräknare 

 

 

 

 

Postadress:
GF Orust Fitness - Gymnastik
Bodil Borgström, Bagarevägen 4,
47332 Henån

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: orustfitness@gmail.c...

Se all info