Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Viktor Gaddefors har skadat sig och kommer inte att kunna spela när herrlandslaget tar sig an Vitryssland på hemmaplan i Uppsala. Någon ersättare kommer inte att kallas in.
 
På måndag samlas damlandslaget för att förbereda sig inför de sista två matcherna i kvalet till EM 2019. En av huvudfigurerna är Elin Eldebrink och hon är övertygad om att det här landslaget kan uträtta samma stordåd som 2013. Men först: Italien.
 
Kalis Loyd har skadat sig, och kommer inte kunna medverka i de kommande EM-kvalmatcherna. Ersättare i truppen som samlas nästa vecka blir Chioma Nnamaka.
 
Hemmaplan är ett samarbete mellan Skånes Basketdistriktförbund och Svenska Basketbollförbundet, och vänder sig till barn i Skåne som idag står längst bort från att delta i en idrottsförening. Projektet får nu stöd av RF och Svenska Spels Framåtfond.
 

Utlandskollen vecka 45

(2018-11-06 12:39)
Som ni vet har vi uppemot 70 spelare ute i världen som på något sätt livnär sig på basket. Allt från Golden State Warriors till italienska Div 3 eller isländska Div 2. Vi kommer varannan vecka lyfta fram 10-15 spelare som har utmärkt sig lite extra.
 
En ny landslagssäsong är snart här, och under allhelgonahelgen samlades ungdomslandslagscoacherna för ett första uppstartsmöte. Här hittar du alla coachstaber för våra ungdomslandslag 2018-2019.
 
I sitt senaste månadsbrev går Mats Carlson in på landslagen då de spelar avgörande matcher i november.
 
I helgen var det för första gången dags för regionläger för U16-spelare. Runt om i landet fick killar och tjejer födda 2003 chansen att som första generation genomföra ett tredje regionår. Totalt 364 spelare (147 tjejer, 217 killar) från 81 klubbar d
 
Förbundskapten Hugo Lopez har tagit ut sin första landslagstrupp inför nästa EM-kvalmatch mot Vitryssland i Uppsala 29 november. 16-mannatruppen innehåller ett par nygamla namn som får chansen i landslaget igen.
 
Den 10 november släpps biljetterna till Sverige mot Vitryssland i Fyrishov. Arenan tar 3000 personer och blir då extremt högljudd. Fram tills dess går det att köpa föreningsbiljetter för basketlag i Sverige - läs mer här!
 
 
 

AIK förlorar på W.O

(2018-10-24 16:52)
Helsingborg tilldöms segern mot AIK med 20-0 efter att AIK utan att ha kontaktat SBBF beslutat att matchen skjuts upp.
 
I helgen hölls den andra träffen för Elitdomarutbildningen som startade upp i slutet av september. Utbildning är ett samarbete mellan sex bollsportförbund och Bosön utbildningscentrum som kommer att hålla på under sex helger fram till våren 2019.
 

Utlandskollen vecka 43

(2018-10-23 13:53)
Som ni vet har vi uppemot 70 spelare ute i världen som på något sätt livnär sig på basket. Allt från Golden State Warriors till italienska Div 3 eller isländska Div 2. Vi kommer varannan vecka lyfta fram 10 spelare som har utmärkt sig lite extra.
 

Postadress:
GKIK - Basket
GKIK-Basket, Dr Westringsgata 9 e
41324 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: stinaw73@yahoo.se

Se all info