Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Gagnefs Idrottsförening är verksam i hjärtat av Dalarna, närmare bestämt där Öster- och Västerdalälven flyter samman till Dalälven, strax söder om Siljan.
Föreningen bildades redan 1923 och har nu under mer än 85 år aktiverat och engagerat oss Gagnefsbor inom en rad olika idrotter och verksamheter.
På 1920-talet var inriktningen främst på fotboll och skidåkning. Friidrotten fick sitt genombrott på 30-talet. Bandyn pågick under några år på 40-talet, och avlöstes av ishockey in på 50-talet. Under 60-70 talet breddades verksamheten ytterligare med såväl orientering, tennis och gymnastik. 
                                                                                                                                    Parallellt med idrottsutövandet har även anläggningar byggts upp och förvaltats, i huvudsak genom gemensamma ideella krafter, men också med hjälp av bidrag från både allmänhet, företag och kommun.                             
1935 togs första steget till vad som idag är Ängsholns Idrottsplats och Folkpark, och som idag inrymmer såväl dansbana, som fotbolls- och tennisplan. Folkparken lockade under flera decennier talrika publikskaror till såväl dans som olika musik arrangemang, och var ett välkänt begrepp i länet. Parken bidrog fram till 80-talet med betydande intäkter till föreningens idrottsverksamhet.
1964-65 iordningställdes Elljusspårets första slinga vid Motionscentralen i Övre Tjärna, för att under 1971 utökas med en andra slinga om totalt 3km. 
1972 uppfördes föreningens Klubbstuga vid startplatsen för Elljusspåret och de övriga motionsspåren. Klubbstugan erbjuder allmänheten tillgång till dusch och omklädning i källarplanet, alla dagar i veckan . Övre plan innehåller möteslokal i kombination med en lägenhet som hyrs ut som stuga, i huvudsak under turist-säsong.
  
Gagnefs Idrottsförening har 775 medlemmar, och driver idag verksamheterna: Fotboll, Skidor, Tennis, Motion/Gymnastik, Parken, Klubbstuga och Förvaltning.
                                                                                                                                    
Gagnefs Idrottsförening upptogs i Riksidrottsförbundet den 25 juli 1925.
Uppdaterad: 12 DEC 2009 21:32

 

 

 

    

Postadress:
Gagnefs IF - Skidor
Bodil Forsén, Ängsholsvägen 9
78530 Gagnef

Kontakt:
Tel: 024162399
E-post: This is a mailto link

Se all info