Hoppa till sidans innehåll

Andra perioden avgjorde

03 APR 2010 09:03
Det räcker inte med att spela hyfsat under tre perioder om man tappar spelet helt under den fjärde. Den läxan fick herrlaget lära sig i hemmamatchen mot Råneå där en djupdykning i den andra perioden blev kostsam. Råneå kunde åka hem med segern i bagaget efter att ha vunnit med 75-90.
  • Skapad: 03 APR 2010 09:03

Vi startade matchen på ett bra sätt, bra skytte och aggresivt anfallsspel gav oss många straffkast och ledning efter den första perioden med 24-19. Trots att vi mötte ett större och tyngre lag kändes det mesta stabilt fram till mitten av den andra perioden då Råneå satte upp en helplanspress som vi inte var beredda på. Pressen gav dem ett ryck på 13-0 innan vi var tillbaka i matchen och i halvtid låg vi plötsligt under med 15 poäng, 39-54.
 
Den tredje perioden svängde fram och tillbaka, lagen turades om att göra små ryck och det var vi som ryckte bäst och kunde vinna perioden med tre poäng. Inför sista perioden kände vi att chansen fortfarande fanns men ett nytt ryck från Råneås sida avgjorde till sist matchen för gott.
 
Totalt sett var det nog så att vi förlorade matchen under korgarna mot ett större och starkare motstånd. Det blir svårt att vinna när det andra laget får så många andrachanser på sina missade skott. Så länge vi är aggresiva och krigar om positionerna under korgarna är vi med i matchen men vi orkar inte stå upp i 40 minuter så där har vi utrymme för förbättring.
 
Nu återstår en match av säsongen, den 17 april kommer Sunderbyn på besök i Gammelstads sporthall. Välkomna då!
 
GBBK - IFK Råneå  75-90 (24-19, 15-35, 19-16, 17-20)
 
Poäng GBBK: Samuel Nordström 26, Jacob Jalkelius 16, Slavve Kostusev 11, Gustav Sandberg 8, Erik Martinsson 6, Andrés Masson 3, Anton Lindström 3, John Sundkvist 2.

Skribent: 

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info