Hoppa till sidans innehåll

DM-kval F-95

17 MAR 2009 12:33
Ok, vi visste att det skulle bli tufft kval mot Övertorneå som vi förlorat knappt mot i två seriematcher, men vi visste ändå att vi skulle ha en bra chans eftersom vi hade flera duktiga spelare sjuka i de matcherna.
  • Skapad: 17 MAR 2009 12:33

Matchen startade jämnt i första perioden, Övertorneå spelade en trång aggresiv zon som det var tungt att komma igenom, vi spelade hårt effektivt man-man-försvar.
I andra perioden pressade vi hårt deras guarder och fick en del lätta poäng och drog ifrån med 8-10 poäng, samtidigt som deras stora duktige center skadade foten och var tvungen att utgå.
I tredje perioden så slappnade vi av lite för mycket samtidigt som Övertorneå påhejade från bänk och medrest publik pressade och stressade fram massa steels och lätta poäng, vår ledning krymte och inför sista perioden låg vi under med fyra poäng.
I sista perioden tog vi tillbaka kommandot i spelet och drog ifrån några poäng, Övertorneå hakade dock på oss och skyfflade in några chansartade långa trepoängare vilket gjorde att dom höll sig kvar i matchen, bla med 32sek kvar så reducerade dom till 47-46.
Efter timeout och 32 sekunder kvar lyckades vi med stor möda hålla bollen, tappa den, få tillbaka den och till slut blev Linn Larsson foulad och lyckades med 2,4 sek kvar sätta båda sina straffkast till slutresultatet 49-46.
Generellt kan sägas att Övertorneå spelade väldigt hårt och aggresivt försvar på gränsen till osportligt, vi är stolta över hur våra tjejer kunde fortsätta att focusera på att spela bra sportslig basket.
Inviduella prestationer kan nämnas Hanna Burman som vid rätt tillfälle gör sin allra bästa match någonsin med en massa steels och lätta poäng, Linn Grönlund tar massor av returer och gör några riktigt kraftfulla powermoves med poäng och straffkast som utdelning. I övrigt mycket bra skytte från Linn Larsson, bla 100% på straffkast och tufft insidespel från Hanna Bokvist. Alla spelare gjorde dessutom ett jättejobb i försvaret och stöttade stenhårt på ett positivt sätt både på plan och på bänken.

Så äntligen kan vi boka in 3-5 april i Arvidsjaur!

Skribent: Ola

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info