Hoppa till sidans innehåll

Efterlängtad seger för herrarna

30 OKT 2009 12:21
Efter en tung start med tre raka förluster var kom så första segern för herrlaget. En slarvig första halvlek följdes upp av en bra tredjeperiod vilket räckte för att avfärda Hökens unga manskap med 80-64.
  • Skapad: 30 OKT 2009 12:21

Vi visste innan matchen att det här var en match som vi ”måste” vinna, och kanske låg anledningen till den darriga starten på matchen i att vi kände någon slags press på oss. Coach Bolin hade innan matchen präntat in i laget att det inte spelar någon roll vilka det är som står för motståndet så länge vi bara sköter vårt spel, men det hade nog inte sjunkit in helt. Svåra avslut, omöjliga passningar och en rad av turnovers präglade inledningen på matchen vilket gjorde att siffrorna på tavlan var minst sagt små i halvtidspausen, 28-23 i hemmafavör.
 
Tredje perioden startade på samma sätt innan vi lyckades samla försvaret och samtidigt börja springa i anfall. Sex effektiva minuter gjorde att vi ledde med 59-40 inför de avslutande tio minuterna och nu skulle väl matchen vara avgjord… eller?
 
Som alla vet så kan det vara svårt att bevaka en ledning då motståndarna går all in, för att använda pokerspråk. Höken grep halmstrået och började kasta treor med bra utdelning vilket gjorde att de efter halva perioden lyckats krympa vår ledning till åtta poäng. Matchen var således vid liv i allra högsta grad när vi åter höjde intensiteten i försvaret. Under de sista fem minuterna tillät vi endast sex poäng bakåt vilket gav oss årets första seger med 80-64.
 
Lättnaden var stor i laget efteråt, trots att det verkligen inte var den bästa insatsen vi gjort hittills under säsongen. En vinst är dock alltid en vinst, och nu väntar två veckors träning före nästa drabbning.
 
GBBK – Höken  80-64 (17-11, 11-12, 31-17, 21-24)
 
Poäng, GBBK: Samuel Nordström 27, Joakim Niemi 21, Slavve Kostusev 17, Lucas Nilsson 6, Alexander Enlund 4, Mattias Larsson 3, Gustav Sandberg 2

Skribent: Stefan Ek

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info