Hoppa till sidans innehåll

Färdigspelat för herrarna

23 APR 2010 11:42
I den sista matchen för året var det ständiga rivalerna Sunderbyn som kom på besök till Gammelstads sporthall. Ett decimerat hemmalag fick se sig frånsprungna tidigt i matchen och kunde inte komma tillbaka efter det trots att spelet stundtals såg bättre ut därefter
  • Skapad: 23 APR 2010 11:42

Sedan påskhelgen har vi haft problem med att ha fullt lag på träningarna och det märktes spår av detta i dagens match. Vi kom ut i den första perioden och var inte alls på tårna i försvaret medan skärpan i anfallsspelet dessutom var borta. Samtidigt svarade Byn för ett högprocentigt skytte och varje gång vi missade roteringar i lagförsvaret så straffade de oss, oftast med en trea. Innan den första perioden var över var vi hela 20 poäng efter och som alla förstår så hade vi ett svårt (om än inte omöjligt läge) inför fortsättningen.
 
I andra perioden lossnade det i alla fall något i anfallet även om vi inte fick stopp på de större och tyngre motståndarna under korgarna. Vi lyckades inte krympa avståndet något utan istället vann Byn även den andra perioden, dock bara med fyra poäng. Resten av matchen såg ut ungefär på samma sätt, lagen turades om att göra poäng och så fort vi närmade oss så svarade Byn med ett nytt litet ryck.
 
Om vi summerar det hela så blev det en ganska tråkig avslutning på seriespelet, inte helt olik den föregående matchen mot Råneå. En dålig quarter förstörde som bekant dagen även där. Positivt dock att vi inte slutar kämpa efter den första perioden utan håller uppe huvudena och försöker ta tillbaka matchen även om det inte gick den här gången.
 
Närmast väntar en bra träningsvecka för att hjälpa juniorlaget i det stundande DM-slutspelet, sedan börjar barmarksträningen inför nästa säsong som trots allt ser ljus ut. Vi har ett ungt och hungrigt lag som kommer fortsätta att utvecklas många säsonger framöver.
 
Avslutningsvis får vi tacka publiken som troget stöttat oss genom säsongen - vi ses till hösten!
 
GBBK - Byn  72-99 (12-32, 20-24, 19-20, 21-23)
 
Poäng GBBK: John Sundkvist 19, Andrés Masson 17, Samuel Nordström 10, Slavve Kostusev 9, Jacob Jalkelius 7, Gustav Sandberg 6, Erik Martinsson 4.

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info