Hoppa till sidans innehåll

Lulebosilver för F95

30 MAR 2009 20:53
I första matchen väntade Vråken som slog oss i seriematchen så sent som för en vecka sedan med 61-34.
  • Skapad: 30 MAR 2009 20:53

Erfarenheten visar även att det bruka vara svårt att focusera i första matchen i turneringar, så coachernas förväntningar på matchen var väl inte helt på topp. När matchen kom igång visade det sig att Vråkens spelare nog trodde att det skulle gå lättare än det gjorde och våra spelare kämpade på och spelade koncentrerat, initiativrikt och smart. Frida började med en härlig andone-layup och sen fortsatte vårt spel med hela registret av lätta poäng, det var backdoors, giveandgoes, insidemoves, drives från vingarna mm, dvs resultat på allt träningsslit under den här säsongen. Vårt försvarsspel höll otroligt hög nivå, men matchavgörandet kom förmodligen i tredje perioden då vi nyttjade missmatchsituationen med Carolina inside tre gånger på raken. Vi höll vår ledning med ca 10 poäng ganska konfortabel matchen igenom, trots att Vråken knaprade in till bara en poängs underläge en stund in i fjärde perioden lyckades vi till slut vinna med 5 poäng.
 
Andra matchen mot Råneå kunde ju gått tvärtom, vi är två genom åren ganska jämna lag, men senaste seriematchen slutade med storvinst till oss. Inte så mycket att säga om den matchen, vår försvarsklippa Elin Hansi försvarade bort deras duktiga guard som dom koncentrerar mycket av sitt spel kring och vi kunde därigenom hålla nere deras poäng och vinna konfortabelt.
 
Sedan var det Gladan som vi inte mött på länge eftersom dom väljer att spela i DU15-serien. Och hur skulle dom spela utan sin jätteduktiga Emma Eriksson som väljer att bara spela med äldre lag? Matchen började jämnt i en period, sedan krymte Gladan taktiskt ihop sitt försvar och lät oss passa runt bollen och ta långskott, så tog dom returerna och gjorde lätta fastbrakes. Vi blev väldigt stillastående och handlingsförlamade och slutresultatet blev ca 15 poäng till Gladan.
 
Vi blev tvugna att vinna mot Höken för att gå till final. Ett Höken som strax innan vår match på ett bragdfullt sätt vunnit mot Råneå med ett trepoängsskott i slutsekunden kunde dessvärre inte ladda om, så vår match blev mest spel på en planhalva och en enkel vinst för oss.
 
Sedan final på söndagen mot Gladan, vår headcoach Pontus var åter på plats med ny taktik. Tyvärr var orken(både fysiskt och mentalt) slut på många av våra spelare, utom möjligtvis Frida Johansson som jobbade frenetiskt i 3,5! perioder. Gladan drog ifrån till 10-15 poängs ledning, vi hittade lite taktiska öppningar mot deras mycket stabila ihoptryckta försvar och hade lite häng med bara 8 poäng upp inför sista perioden, men Gladan kunde åter dra ifrån i sista perioden till slutresultatet 29-16.
 
Avslutningsvis mycket väl godkänd insats av hela laget. Det märks att övning ger färdighet och det är härligt att se att vårt lagoffens börjar sätta sig i alla spelare vilket ger upphov till ett kreativt anfallspel med många härliga finesser av flera olika spelare. Lagförsvarsspelet som är nyckeln till framgång börjar också fungera bra, men kan bli bättre när spelarna lär sig prata mer i försvaret och blockera ut motståndarna vid returtagningen, så det är någonting att träna på.
 
I övrigt ett tack till föräldrahejaklacken, erat stöd lyfter många av spelarna!
 
Nya drabbningar nästa helg i DM-slutspelet i Arvidsjaur!

Skribent: Ola Engström

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info