Hoppa till sidans innehåll

Rapport från RM DU15 omgång 1 i Eskilstuna

19 OKT 2010 11:24
Första matchen i RM omg.1 slutade med en klar seger för tjejerna mot Nässjö Basket. Segern var odiskutabel och siffrorna skrevs till 77-35. Bitvis spelade laget en riktigt fin basket men det hala golvet i hallen medgav inte det snabba spel tjejerna vill spela.
  • Skapad: 19 OKT 2010 11:24

Den andra matchen var mot hemmalaget Eskilstuna, som hade ett par riktigt långa tjejer i laget, var nog den bästa matchen på hela helgen. Efter tre ruggigt bra perioder var matchen redan avgjord. Alla i laget spelade på sin högsta nivå och allt som sköts ramlade i korgen. En grym defense bäddade för snabba uppspel mot ett Eskilstuna som inte hängde med. sista perioden spelades av lite halvhjärtat och slutsiffrorna blev 61-47.


I tredje RM-matchen blev det tyvärr en uddamålsförlust mot Djursholm Indians. Trots en ledning på nio poäng så stod det ändå tydligt att det skulle bli en svår andra halvlek då flera tjejer hade foulproblem. Domarna hittade ganska intressanta fouler som vi inte visste fanns! Men man kanske ser på saker på olika sätt beroende på tröjfärgen:) Slutresultatet blev 57-58. Djursholm spelar i division 1 för f96 och är alltså van att spela dessa tuffa jämna matcher vilket det syns att vi inte är.

Sista matchen här nere i Eskilstuna slutade med förlust. 48-80 mot ett mycket duktigt Solna var odiskutabelt. Att få möta ett sådant här bra motstånd är ändå kul och mycket utvecklande för laget. Det är av dessa tuffa matcher man lär sig! Solna är en av de tippade finallagen och hade en tyngd och kraft som var imponerande.


GBBK f-96 ligger i nuläget tvåa i gruppen men med två andra lag på samma poäng. Tjejerna har fått otroligt mycket beröm för sitt snabba och uppoffrande spel från andra tränare och från arrangörsstaben i Eskilstuna. Att vi, som i sammanhanget är ett litet kvartersgäng, kan mäta oss med de största klubbarna i landet visar att vi har en gedigen verksamhet i föreningen!
Nu laddar vi för omgång två i Solna om fem veckor.


/Lagledare Peter

Skribent: 

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info