Hoppa till sidans innehåll

Rapport från RM DU 15 omgång 3

24 JAN 2011 12:20
Så var äventyret över för den här gången. Våra tjejer var verkligen nära avancemang till final-eight men nådde inte ända fram. Första matchen visste vi skulle bli nyckeln till vidare avancemang. Motståndet från Luleå, i form av Höken, hade problem med vårt löpstarka lag i första halvan av matchen där vi var uppe i nio poängs ledning ett tag.
  • Skapad: 24 JAN 2011 12:20

Vår defense fungerade faktiskt riktigt bra men Höken visade prov på riktigt fint trepoängsskytte vilket vi inte kunde värja oss ifrån. Slutsiffrorna skrevs till 49-40.
I den andra matchen handlade det om ren och skär kamp mot ett mycket storväxt Högsbo. Storleksskillnaden var så markant att tjejerna i Högsbo fnittrade lite grann när vi kom in i hallen. Liten visade sig dock vara naggande god. Denna match präglades av lågt tempo där vi fick strida mot de långa motståndarna som inledningsvis totalt dominerade returtagningen. Efterhand så började vår speed ta ut sin rätt och Högsbo tröttades ut efterhand. Seger med 48-38 som hade kunnat varit större om vi satt de rena lägena vi gavs.
I den sista matchen mot Södertäljes duktiga tjejer gjorde laget en riktigt fin avslutning. I och för sig blev det förlust med 21 poäng men precis som i första matchen så känns det som att vi är med men allt för många enkla turn-overs gör att siffrorna rinner iväg.

Arrangemanget i Göteborg var välordnat och vi tackar Högsbo för deras trevliga arrangemang. Vi vill även tacka för allt stöd vi känt från andra spelare, ledare samt styrelse i Gammelstads BBK och vår revanschlust är nu stor. Att ett litet kvarterslag med tjejer som varit lekkamrater på dagis kan ta sig så här långt i RM är inte dåligt. De lag vi möter har en annan attityd till elitsatsning och suger åt sig talangen från när och fjärran. Vi tror på Luleås modell för basket där man behåller stadsdelarnas lag intakta så länge som möjligt och på det sättet kan vår lokala basket utvecklas på bästa sätt. Att vi tagit oss så långt bevisar ju det.
Vi skickar ett sportsligt lycka till Hökens tjejer i deras fortsatta spel i RM.

/ F-96

Skribent: 

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info