Hoppa till sidans innehåll

Rapport från RM omgång 2 DU 15

23 NOV 2010 11:30
Precis som väntat blev omgång två av RM, grupp B i DU 15 en riktig rysare. Striden om andra och tredjeplatsen i gruppen, efter starka Solna, stod mellan tre jämna lag där
Gammelstads BBK, Djursholm Indians och Eskilstuna Basket hade alla samma poäng efter första omgången. Gammelstads 96:or började mot stockholmslagen och stred tappert men räckte inte riktigt ända fram. Solna och Djursholms vana att spela tuffa matcher lyser igenom och GBBK orkade inte stå emot en hel match i högt tempo.
  • Skapad: 23 NOV 2010 11:30

I tredje matchen ställdes GBBK mot duktiga 97-laget Nässjö som är med för att se och lära. Dom hade verkligen gjort sin hemläxa från förra omgången och matchen var helt jämn fram till halvlek. Efter pausen drog GBBK upp tempot och vann till slut övertygande.

I omgångens sista match skulle allt avgöras. Det blev en direkt avgörande match om tredjeplatsen mot det härliga laget från Eskilstuna, som bl a slog Djursholm förra omgången och har flera långa spelare (den längsta hela 1,90!!). GBBK visade prov på stark fysik och mycket vilja och efter halva matchen började tjejerna dra ifrån poängmässigt mot en trolig plats i omgång tre av RM. Klartecken från förbundet väntas på ett par dagar men om våra beräkningar stämmer så är GBBK:s f 96 lag vidare på målskillnad med minsta möjliga marginal där differensen mot Lobas i grupp C blev så liten som fem ynka poäng!

De matcher vi fått i de två första omgångarna har varit väldigt lärorika. Helt klart är att vi en tuff grupp men att få möta bra motstånd tidigt i turneringen gör att vi känner oss mentalt redo för omgång 3. Nu ska vi träna hårt och åker förhoppningsvis ner till Göteborg i slutet av januari för att försvara Gammelstad BBK:s färger.

GBBK-Djursholm Indians  35:61, matchens lirare Hanna Christensen

GBBK-Solna Vikings  46:95,  matchens lirare Michaela Sundström

GBBK-Nässjö Basket  87:37,  matchens lirare Lovisa Robarth

GBBK- Eskilstuna  66:50,  matchens lirare Felicia Visscher

Skribent: 

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info