Hoppa till sidans innehåll

Tunga torskar för herrarna

22 NOV 2009 09:01
Herrlaget har hunnit med att avsluta den första tredjedelen av herrtvåan vilket betyder att man har mött alla lag en gång. Tyvärr blev de två sista matcherna inga trevliga möten då båda innebar klara förluster i hemmahallen mot Råneå respektive Sunderbyn
  • Skapad: 22 NOV 2009 09:01

Först ut var IFK Råneå som gästade oss förra helgen och som satte i en högre växel från start än vad vi klarade av att matcha upp. Efter första perioden var gästernas ledning hela 15 poäng och vi hämtade oss aldrig efter det. Istället kunde Råneå utöka ledningen under resten av matchen och till sist vinna med hela 30 poäng, 61-91. En av få ljusglimtar från den matchen är Samuels glänsande skytte som innebar att han satte ett nytt personbästa för poäng i div II, 31 poäng.
 
Efter Rånematchen har vi tränat bra och försökt slipa bort kantigheterna i anfallsspelet vilket till viss del visade sig under matchen mot Sunderbyn. Periodvis spelade vi klart bättre anfall men istället hade vi förtvivlat svårt att sätta bollen i korgen på de lägen vi spelade till oss. Följden av detta blev att Sunderbyn i början av den andra perioden gjorde ett ryck som vi aldrig lyckades ta igen. Efter en bra avslutning av den tredje perioden kändes det dock som att vi skulle kunna avsluta snyggt trots underläget, men det blev platt fall där och siffror som kändes onödigt stora då Byn kunde springa ifrån trötta hemmaspelare.
 
Båda matcherna ger en tydlig fingervisning om att vi måste höja vår lägstanivå avsevärt om vi ska kunna vara med och tävla mot de mer rutinerade lagen i div II, så vi har en hel del att jobba med. Närmast följer en träningsperiod på två veckor innan serien "börjar om" för vår del med hemmamatch mot Basketgymnasiet, en match där vi vill ha revansch för den knappa förlusten i seriepremiären.
 
 
GBBK - Råneå  61-91 (12-27, 15-21, 19-19, 15-24)
 
Poäng, GBBK: Samuel Nordström 31, Anton Lindström 8, Gustav Sandberg 6, Erik Martinsson 6, Stefan Karolin 4, Alexander Enlund 3, Slavve Kostusev 2, Jacob Jalkelius 1.
 
 
GBBK - Sunderby SK  56-88 (7-12, 15-24, 16-19, 18-32)
 
Poäng, GBBK: Samuel Nordström 17, Anton Lindström 10, Gustav Sandberg 6, Pontus Engström 6, Slavve Kostusev 4, Mattias Larsson 4, Thomas Gotthold 3, Erik Martinsson 2, Andrés Masson 2, Jacob Jalkelius 2.

Skribent: 

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info