Hoppa till sidans innehåll

Vilken match det blev mot Gladan för P-97/98

01 DEC 2008 01:16
GBBK för kvällen förstärkta med Carl Persson från p-99 då endast 6 ordinarie spelare kunde spela...
  • Uppdaterad: 09 OKT 2012 10:58

...tog direkt kommandot i  första perioden genom säkert skytte och snabba turnovers. Man var hetast på returerna och gick till pasuvila med 12-6 i ryggen efter att ett tag haft 10 poäng upp på gästerna.

I andra perioden vaknade Gladan till liv och började hämta upp GBBKs ledning, mycket genom att ta hand om både offensiva och defensiva returer samt ett säkert distansskytte. I slutet av perioden hade man även gått förbi och i paus var siffrorna 20-22.
 
I tredje perioden fick så GBBK ordning på sitt försvarsspel och perioden blev som två tungviktsfighters som känner på varandra och där ingen släpper till någon lucka. Perioden blev siffermässigt jämn 7-8 och i periodvilan var ställningen 27-30.  Publiken började inse att man skulle bjudas på en rysare och det var precis vad man fick se.
 
4.e perioden började med att Gladan satte en tung tvåa direkt och nu började man se tendenser till hängande huvuden hos några GBBK-spelare. Men grabbarna bet ihop, kom igen och kämpade sig kvar i matchen. Varje gång Gladan gjorde poäng så replikerade GBBK och kom sakta närmare. Med 4 minuter kvar hade man till och med knappat in försprånget till 33-36 och stämningen i hallen var förtätad. Då drog GGBK killarna igång en sista kämpainsats med en tät defensiv, snabba turnovers och en kanonbra returtagning.  Snart var man ikapp och förbi och med en knapp minut kvar att spela var ställningen 41-38 vilket höll sig ända till slutsignalen!
 
Stor glädje hos grabbarna och stor glädje i publiken som fick se en match med högt underhållningsvärde

Skribent: Lennart

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info