Hoppa till sidans innehåll

Vinst i seriefinalen för herrjun

01 FEB 2010 12:55
Ett viktigt steg mot serieseger togs idag då juniorerna besegrade Avan i returmötet
  • Uppdaterad: 09 OKT 2012 10:58

Vi som tittade på bjöds på en verkligt underhållande och spännande match. Starting five för Gammelstad var: Jakob, Samuel, Henrik, Gustav och Erik.

I de första två quartrarna var Avan det vassare laget med bättre energi och rörligt anfallsspel. Talangen Marcus Grahn (född 95) visade upp ett brett register i sitt spel. Gammelstad hade inte den riktiga hettan och intensiteten i sitt vanligtvis mycket gedigna försvarsspel.

I slutet av andra quarten upprördes många över att domaren blåste av Gustav för tre sekunder vid inkast. Efter match frågade jag domaren om regeln gäller sedan bollen är i spel eller sedan domaren lämnat bollen för inkast. Han sade då att det är efter att bollen är i spel och att han nog gjorde fel i detta fall.

I andra halvan av tredje quarten kom vändningen efter att Samuel och John hittade rätt med 5 raka treor, Gammelstads första treor i matchen. Försvaret fungerade genomgående bättre i andra halvlek. Efter en otäck ihopskallning fick Avans talangfulla guard Per Anttila lämna planen under några minuter.

Efter matchen samtalade jag med Avans coach Per-Erik Rautio som menade att den stora skillnaden i denna match var returtagningen. Han menade att Avan endast mäktade med två offensiva returer i hela matchen där Gammelstad hade närmare 20. Och visst var inside spelet bra från Gammelstad, speciellt i andra halvlek med gedigna insatser från Erik, Danne, Emil och Gustav.

I slutet av matchen blev Kristoffer Rautio i Avan - som gjorde en mycket fin match, utfoulad. Kul att samtliga i Gammelstad gjorde poäng. Samuel 29p, John 14p, Jakob 10p, Gustav 10p, Emil 8p, Erik 6p, Henrik 2p, Daniel 2p. Oskar Kyräs blev bäste poängplockare i Avan med 26p.

 
/Petter

Skribent: Petter

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info