Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBBF


Den 20 och 22 februari avgörs om det svenska herrlandslaget kvalificerar sig till EM för första gången sedan 2013. Sverige har allt i egna händer i matcherna mot Turkiet och Nederländerna.
 
Intresset för att spela basket är stort och vi växer så att det knakar! Vi är Malmös största basketklubb med ca 1100 medlemmar och drygt 100 ledare, fördelat på Malbas och MiniMalbas.
 
I syfte att inspirera och levandegöra delar av innehållet i Svensk Baskets ramverk för spelarutveckling har vi tagit hjälp av Basketball Immersion’s Alex Sarama, och nu publicerat 26 övningsexempel för spelare i åldern U11-U13 och uppåt.
 
Forskare vid Karolinska Institutet, Örebro Universitet, Folksam och Svenska Korsbandsregistret kommer att utföra en registerstudie om främre korsbandsskador och operationer hos licenserade idrottare i sex idrotter, bland annat svenska basketspelare.
 
Regeringen kom på torsdagen den 21 januari med nya rekommendationer till verksamheter som drivs av staten, regioner och kommuner.
 
FIBA Europe erbjuder med start vartannat år en tvåårig coachutbildning, FIBA Europe Coaching Certificate (FECC), inriktad mot coacher som är verksamma på ungdomsnivå med fokus på talangutveckling och elitförberedande verksamhet.
 
Initiativet Loka Heroes har alltid stöttat människor som gör skillnad i samhället med basket som verktyg. Just nu står sporten inför stora utmaningar. Därför söker nu Amanda Zahui, Loka Heroes och Svensk Basket personer som gjort något extra.
 
Förbundskapten Hugo Lopez har tagit ut 24 spelare inför EM-kvalmatcherna mot Turkiet och Nederländerna. Av dessa kommer 14 spelare att följa med till Istanbul för de sista och avgörande matcherna.
 

Nya besked på fredag

(2021-01-20 14:00)
På fredag eftermiddag kommer Svenska Basketbollförbundet att publicera uppdaterade rekommendationer kring träning och tävling från och med den 25 januari.
 
Generalsekreterarna för inomhusidrotterna basketbollförbundet, simförbundet, handbollförbundet, gymnastikförbundet och innebandyförbundet skriver ett öppet brev till regeringen och varnar för barns fysiska och mentala hälsa.
 

Uppskjuten match i SBL Dam

(2021-01-19 14:22)
Matchen mellan Uppsala Basket-Wetterbygden Sparks som skulle ha spelats den 23 jan skjuts upp.
 
På Idrottsgalan tillkännagav Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svensk Basket får medel ur Rörelsefonden. Medlen går till projektet ”Nothing But Net” vars syfte är att skapa fler basketplaner utomhus och därmed sänka tröskeln till basket.
 

Duvbo IK söker klubbchef

(2021-01-18 12:59)
Vi söker dig som kan entusiasmera till utveckling och samarbete där det finns stora möjligheter att bryta ny mark. Du står upp för idrottens kärnvärden och presterar på lika hög nivå som våra idrottande barn och ungdomar samt ledare gör.
 
Veckans lag tas ut varje måndag i SBL herr och denna gång är Adam Ramstedt, Craig Lecesne och Dino Pita med som svenskar. Lecesne gjorde 27 poäng och tog returer mot Borås Basket.
 
Vi hoppas att alla mår bra och håller modet uppe i dessa tider. Det är frustrerande för oss alla men vi får hålla i och hålla ut och inte minst göra det vi ändå kan göra utifrån hur situationen ser ut!
 

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@gbbk.nu

Se all info