Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBBF


Ny vecka och ny rapport från Basketettan dam, signerad Jacob Stenlund från Västerås Basket, som varje måndag kommer att ge er all action från Sveriges näst högsta liga här på basket.se.
 
Lettland kan som värdnation välja ett land som ska spela i den andra gruppen i Riga. Valet föll på Sverige vilket innebär att det finns goda möjligheter för oss alla att åka och heja på damlandslaget på plats!
 
I november nästa år sjösätts ett förnyat kvalsystem för damernas världsomspännande turneringar som ska bli en enande kraft för basket över hela planeten. En av representanterna för FIBA är Lena Wallin-Kantzy, som hjälper oss förklara hur det fungerar
 

Utlandskollen vecka 49

(2018-12-04 09:33)
Dags för utlandskollen igen! Varannan vecka lyfta fram 10-15 spelare som har utmärkt sig lite extra i sina klubblag, denna vecka med fokus på herrlandslaget och internationella cupspel.
 
Sverige har fått nytt hopp efter segern mot Vitryssland. Mot Danmark den 21 februari står allt på spel i en helt avgörande plats. Nu släpper vi föreningsbiljetterna och sällan har vi behövt mer stöd på hemmaplan än i Malmö mot Danmark.
 
Ny vecka och ny rapport från Basketettan dam, signerad Jacob Stenlund från Västerås Basket, som varje måndag kommer att ge er all action från Sveriges näst högsta liga här på basket.se.
 
Luleå Basketcentrum söker konsulent som koordinator av barn- och ungdomsbasket. LBC är ett samarbetsorgan för basketföreningarna i Luleå och Boden med uppgift att samordna föreningarnas intressen, arrangera läger, turneringar och ledarutbildningar.
 
En halv miljon - vilken alley-oop! Svenska Spel betalar varje år ut 50 miljoner till ungdomsidrotten via Gräsroten. Nu är resultatet av utbetalningen 2018 här - och svensk ungdomsbasket får sammanlagt 497 319 kr!
 

SBL Dam gör debut i TV

(2018-11-30 15:19)
När obesegrade Alvik Basket tar emot europaspelande Telge Basket på lördag är det första gången som SBL dam:s grundserie sänds på TV. Men för en spelare blir matchen ännu mer speciell. Se stjärnan Klara Lundquist i Telge ställas mot sin moderklubb.
 
Vitryssarna var bättre i en period, men Sverige dominerade i de avslutande tre. En seger i överlägsen stil på hemmaplan var precis vad Sverige behövde efter den tuffa inledningsförlusten mot Danmark.
 
Landslagssamlingar är alltid för korta och hetsiga, men för nytillträdde förbundskapteten Hugo Lopez blir det lite extra snurrigt när han nyss träffat många av spelarna för första gången. Den rutinerade coachen verkar dock hantera spektaklet med ro.
 

Anders Blomqvist 1957-2018

(2018-11-26 15:42)
Ordföranden i Småland-Blekinges basketdistrikt, Anders Blomqvist, har hastigt gått bort. Anders var en av de allra mest engagerade ledarna i Sverige. Våra tankar går till hans familj och nära.
 
Nu startar "Denna vecka i Basketettan dam". Jacob Stenlund från Västerås Basket kommer att ge er all action varje måndag från Sveriges näst högsta liga här på basket.se.
 
Rörelse och motion är viktigt både för den fysiska och psykiska hälsan. Men nya undersökningar visar att Sveriges barn och unga är de mest stillasittande i Norden. Statistiken ser ännu sämre ut bland unga med funktionsvariationer.
 
Alvik Basket är en stor förening, där det ständigt finns händelser som skall kommuniceras, berättas om och saker vi vill belysa. Som kommunikatör i Alvik Basket kommer du att jobba både strategiskt och operativt med vår kommunikation.
 

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@gbbk.nu

Se all info