Hoppa till sidans innehåll

Årets åkare 2021

12 JUN 2021 18:00
Varje år så utser skidsektionens styrelse en åkare i föreningen som stuckit ut lite extra  och prisas för sina insatser under säsongen. Nu är "Årets åkare 2021" utvald.
  • Skapad: 12 JUN 2021 18:00

Säsongen 2020/2021 går till historien som en av de mest oklara och svåraste säsonger rent tävlingsmässigt. 

Hela säsongen har präglats av den pandemi som vi just nu går igenom. Inga tävlingar har kunnat genomföras på normalt sätt och det har endast varit våra seniorer som kunnat tävlat på något så när normal utsträckning. Det har varit så mycket nytt att ta hänsyn till att man nästan glömt bort debatten som var inför säsongen om ett flourförbud under skidorna. 

Säsongen innan, 2019/2020, avslutades abtupt mitt under JSM och innan seniorernas SM vilket gjorde att styrelsen valde att inte utse någon "Årets åkare 2020". 

Det är därför glädjande att nu kunna berätta att styrelsen har enats att "Årets åkare 2021" ska tilldelas två åkare som trots denna märkliga säsong visat att Garphyttans IF är en klubb man inte ska räkna bort.

Med följande motivering har styrelsen valt ut sina åkare

En flytt till Östersund med målet att hitta nya träningsmöjligheter gav utvecklingen som Marcus sökte. När skador inte varit i vägen och träning fått flyta på, visar Marcus att ett steg närmare Sverigetoppen inte är långt borta. Säsongens höjdpunkt kom på Sverigecupen i Torsby med en semifinalplats i sprint och slutligen 7:e plats i högsta konkurrens. Med ett Garphyttehjärta där vägvisning för yngre klubbkamrater alltid finns, känner styrelsen att Marcus Lennartsson är ett självklart val till årets åkare.

En säsong som inneburit många konstiga upplägg och utmaningar har Adam stått som ett stabilt fyrtorn i stormen. Resultaten han står för under säsongen har visat en imponerande stabilitet. Topplaceringen kom i Falun där Adam visar att fler topp 15 placeringar är att vänta. Den lojalitet han visar upp mot både klubbkamrater och ledare bidrar starkt till den stämning som infinner sig med Adam på klubbaktivitet. Detta tillsammans med drivet och viljan till fortsatt hårt arbete är styrelsens val till årets åkare Adam Gillman.

Vi gratulerar grabbarna till fina insatser under säsongen och förutom i en ingravering i en nyframtagen hyllningsplanka som kommer sättas upp i klubbstugan efter ombyggnationen så erhåller grabbarna ett träningsbidrag på 1500kr vardera. 

Tillkännagivandet och prisutdelning tog plats på skidsektionsens styrelsemöte tidigare i veckan. Det var två övarraskade och grundlurade grabbar som fick ta emot priset. 

Så här några dagar efter så har vi kollat med grabbarna hur det känns att bli tilldelade priset. 

Marcus börjar 

Det känns väldigt roligt att få bli årets åkare. Det har varit ett speciellt år både vad gäller Corona och för min egen del med skador så känns extra kul att få ett bra avslut på säsongen

Adam fortsätter

Det är ärofyllt att bli utsedd till årets åkare efter ett år som varit fylld med det mesta och som resultatmässigt blev min bästa säsong hittills som senior. Att skrivas in i historieböckerna med alla tidigare utsedda årets åkare sida vid sida med Marcus känns extra kul!

Marcus fyller snabbt i 

Ja det är ju såklart kul att dela detta med Adam!

Adam Gillman

Marcus Lennartsson

Skribent: Adam Karlsson
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: info@garphyttansif.s...

Se all info